27 July 2015 @ 10:55 am
un - par aktuālo  
vai tad cibas pirmais likums nav nesaukt nevienu īstajā vārdā?
 
 
( Post a new comment )
kaszczejs[info]kaszczejs on July 27th, 2015 - 01:47 pm
Man nav zināma šāda segvārdu kultūra Cibā, un es te esmu vairāk kā desmit gadus. Tā ka nevajag uzdot kaut kādas grupas morāli par vispārēju normu. Ar zematslēgu ir biškji citādi, tā ir tīši slēpta privātā informācija un tas jau vairs nav kaut kādas mistiskas uzvedības normas kaut kādā kompānijā, bet likums. Kamēr vārda slēpšana Cibā nebūt nav vispārēja norma.
Jā, es nesaucu še cilvēkus uzvārdā (ir izńēmums, bet tas ir tikpat viegli atrodams pēc postiem kā es), bet nav jau arī īpaša iemesla. Par konkrētā trača iemeslu - ja salasās kaut kādi specifiski anonīmikji, tad vińiem vajadzētu pašiem gādāt par to, lai neieklīst kādi parastāki łaudis, vai jāizliek speciāli brīdinājumi. (Es tur nebiju, ja kas. Mani diez vai būtu arī saukuši, bet es arī pats neredzēju tur sev vietu.) Mana nika izvēle nekādi neliecināja par vēlmi būt kaut kādā mērā anonīmam, par piemēru. Vnk Kaščejs tobrīd bija plašāk zināms par Egīlu Belševicu...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
extranjero[info]extranjero on July 27th, 2015 - 02:00 pm
Arī wiki (https://lv.wikipedia.org/wiki/Sviesta_Ciba) apraksts nerada iespaidu, ka tā būtu norma, ka šeit identitāte būtu īpaši slēpjama.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on July 27th, 2015 - 02:07 pm
labi. piekrītu, ka nav jūtama segvārdu kultūra cibā. manā draugu lokā likās, ka ira un kā vēl. tāpēc nesenais izgājiens ar sāpes izkliegšanu kopā ar īstā vārda nosaukšanu, manī izraisīja disonansi. jo nebija pieredzēts.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
rediiss[info]rediiss on July 27th, 2015 - 02:52 pm
man arī tā liekas. kā nosaukt īstajā vārdā ir Baigi Riebīgais gājiens. es gan nezinu, vai tas ir likums vai kas. vienkārši liekas, ka vidē, kur visi ir izvēlējušies segvārdus, pienākas viņus šajos segvārdos arī dēvēt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Santa[info]santa_be on July 27th, 2015 - 03:10 pm
Hm, jā, bet tai pašā laikā nevar noliegt, ka ciba ir tāda "spēlējam anonīmiķos" pasaule. Proti, niki ta niki, bet vārdi un uzvārdi ir ļoti bieži zināmi pat cilvēkiem ārpus cibas. Tas iespējams rada tādu mānīgu iespaidu, ka saukt vārdus un uzvārdus ir pilnīgi okay. Es tieši tādēļ pārgāju uz segvārdu, kas nav īsti segvārds, jo neko nesedz,- pašai sev par atgādinājumu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
rediiss[info]rediiss on July 27th, 2015 - 03:30 pm
es domāju, nosacītā anonimitātes ievērošana ir vērsta vairāk pret visādiem gardegunainiem garāmgājējiem - lai viņi tomēr tā uz sitiena neatšifrētu,kas ir kas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Santa[info]santa_be on July 27th, 2015 - 03:34 pm
Arī fakts! Es tai vienīgajā reizē, kad mans vārds kopā ar veco niku tika vazāts kaut kur pa cibas ārēm neliela starpgadījuma dēļ, diezko labi nejutos.
(Reply) (Parent) (Link)