atvase ([info]atvase) rakstīja,
@ 2015-07-09 07:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šī bilde izsaka visu
Piedod, A., ka es nedomāju tikai un vienīgi par tevi un rakstīšu šeit ne tikai Tavus Notikumus, bet arī Savus viedokļus.
Piedod, ka es tomēr esmu samērā egoistiska Māte un daudz domāju par Savām ērtībām, piemēram, par to, kā es varētu izgulēties un būt spējīga Tevi ne tikai pabarot, bet arī ar tevi parotaļāties. Jo Īsta, Nesavtīga Māte, kas sava bērna vajadzības stāda augstāk par savējām, un vēlas būt arī ekoloģiska, izskatītos šādi:



Saskaņā ar zīdīšanas konsultantes Ineses blogā pausto, nesavtīga Māte šādā veidā pavadītu pirmos 2-3 gadus no bērna dzīves, gan dienu, gan nakti (jo bērna miega ritms atšķiras no pieaugušā, un pieaugušajam ir nevis jācenšas, lai bērns gulētu ilgāk, bet gan jāpiemērojas bērna ritmam, un īsta māte zīda savu bērnu, tas ir, viņa nevienu nakti nevar nodot tēva rīcībā un pati izgulēties). Būtībā šāda poza būtu jāieņem aptuveni 80% no šiem 2-3 gadiem, jo zīdīšanai ir jānotiek bieži, mātes piens atrodas bērna kuņģītī aptuveni 30 minūtes, un tad viņš varētu gribēt ēst atkal. + Ja piekopj šādu podiņmetodi, tad tā jāpiekopj 100% no laika, to nevar kombinēt ar nekāda veida autiņiem, pat mazgājamajiem ne, tas nozīmē, ka bērnam visu laiku jāstāv klāt un jāķer viņa momenti. (Es gan nesaprotu, kā fiziski iespējams, kādām dzelžu rokām ir jābūt, lai ieņemtu šādu pozu ilgāk par 2 minūtēm, ja bērns sver 5-15 kg, un zīdīšana notiek aptuveni pusstundu līdz stundu. Un kā šādā pozā ir iespējams būt relaksētai, kas ir priekšnoteikums piena ģenerēšanai. Un kā doties pastaigā ar bērnu ziemas laikā, vai pie ārsta).

Ja vēl iztēlojamies, ka sieviete varētu būt patriotiski noskaņota un uztaisīt pulciņu bērnu, tad šādā pozā viņai būtu jāpavada kādi 15 gadi no savas reproduktīvās dzīves. (tuvāk īstenībai būtu, ja attēlā redzamā sieviete būtu netīrā, apraugātā un apčurātā pidžamā, ar neķemmētiem matiem un milzīgiem maisiņiem zem acīm)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zefiirs
2015-07-09 07:40 (saite)
:D ak dievs

(Atbildēt uz šo)


[info]samta
2015-07-09 08:36 (saite)
vispār viņai viena roka ir pusbrīva. kāpēc viņa ar to necep vīram kotletes?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]imago_dei
2015-07-09 10:01 (saite)
:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2015-07-09 13:14 (saite)
par zīdīšanu viņai ir ļoti daudz labu padomu, par visu citu esmu ļoti skeptiska. bet mani tādu dara visi kaislīgie anti-vaxxers.

es varbūt arī esmu egoistiska, bet a) es neticu stingriem noteikumiem attiecībā uz to, kādai MAN jābūt mātei. jo īpaši internetā. b) tavam bērnam tevi vajag. ja sačakarēsi muguru un rokas, nebūsi izgulējusies un dusmīga uz savu bēbīti, kas to bērnu auklēs, audzinās un pieskatīs - Inese no interneta? diez vai. ne velti skābekļa maska katastrofās vispirms jāuzliek sev lai var izglābt bērniņu.

neiespringsti, tu savam bērnam esi vislabākā, tu viņu pazīsti vislabāk un zini, kas nepieciešams un kas lieks. mātei nav jābūt tikai mātei. ja viņa tā jūtas laimīga un labāks cilvēks, tad ok. bet tas, ka pastāv mātes varones nenozīmē, ka vienīgais pareizais veids, kā audzināt bērnu ir Upurēt VISU viņa labā. nu nav
lol

/bet man vispār šķiet, ka viens otru nesaprot. kamēr tu neesi ikdienā staipījis, piemēram, smagu bērniņu virs viduvējā, tu vari sprēgāt par to ka ir jāvingro lai mugura nesāpētu un kā viņu vajag nest slingā. kamēr nezini, kā ir tad, kad bērns visu laiku atvemj, brīnīties ko tie citi dara, jo ar mazu bērnu taču visu var paspēt. un kā neko nevar paspēt, ja, piemēram bērns viens neguļ vispār. vai brīnīties ko tie citi iespringst, ja bēbītim vāja apetīte un lēni ņemas svarā. man vispār sāk šķist, ka visvērtīgāk ir līdzcietīgi uzklausīt, nenosodīt un tad, ja iederas, pastāstīt savu pieredzi, bet pieņemt, ka tā nav piemērojama visiem citiem bērniem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]atvase
2015-07-09 13:53 (saite)
jauks komentārs, paldies :) Es arī galvenokārt aizdomājos par to tavu b) punktu. Jo bērns ir ne tikai jāzīda, bet mātei (kā raksta pati Inese) ir jābūt mierīgai un relaksētai, nemaz nerunājot par to, ka vnebūtu labi, ja viņai trīcētu rokas no negulēšanas, lai nenomestu to bērnu zemē. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?