None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2020-02-25 09:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
https://nra.lv/latvija/politika/102815-diplomats-kolonisti-ir-kolonisti-lai-kura-paaudze-vini-seit-dzivotu.htm


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirualsirual
2020-02-25 14:04 (saite)
kā, tavuprāt, praktiskā līmenī izpaustos virsrakstā paustās attieksmes pieņemšana pret lv krievu tautības iedzīvotājiem? ko vajadzētu darīt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2020-02-25 14:39 (saite)
Deokupācija, deboļševizācija, dekolonizācija.
Zivs pūst no galvas. Kaut vai oficiālās publiskās komunikācijas līmenī beidzot izlikties, ka desmitiem tūkstošu okupantu militāristu un iekšlietu struktūru, t.i., nelegāla, prettiesiska un noziegumus pret cilvēci pastrādājoša okupācijas režīma pārstāvju legalizācija bija ok un neatstāj sekas. "Integrācijas" runa ir gļēva acu aizmālēšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2020-02-25 14:44 (saite)
Pirmais solis būtu liekulības un sēdēšanas uz diviem krēsliem izbeigšana. Piemēram, oficiālā līmenī visi zina par https://www.la.lv/palasiet-karaganovu-2 bet praktiski daraļoti maz, par to nerunš un notušē, lai nekacinātu tautu, jo, redz, "mums ir tik labas ikdienas starpetniskās attiecības". Jā, protams, Austrumukrainā arī bija, un dažu dienu laikā tas mierīgi mainījās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2020-02-25 19:03 (saite)
Nevis paļāvīgi iet pavadā, kā to mēdz bieži darīt, bet gan agresīvi uzspiest savu kultūrtelpu, apprecēt un asimilēt. Marginalizēt nelojālos--ar to lai nodarbojās specdienesti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirualsirual
2020-02-26 00:34 (saite)
Gandrīz par visu piekrītu, dažas piebildes. 1) Valodas telpu Latvijā tāpat uzspiež VVC – gandrīz komiskā līmenī, tā iestāde ir kā kaķītis, kas, kad gribas sev pievērst uzmanību, nolaiza sevi attiecīgā vietā. Virtuvē un guļamistabā nekāds VVC nekad netiks. Latviski runāt daudzās profesijās ir pienākums, bet citādi pat latviski runājošo jauniešu vidū tas "vienkārši nav stilīgi", tāpēc->

2) Vai kultūrtelpas problēma pa daļai nav tāda, ka vienkārši nevaram piedāvāt neko labāku, saistošāku par krievu kanāliem? Runai drīzāk būtu jābūt par kultūrtelpas stiprināšanu nevis uzspiešanu.

3) Atklāti nelojālie Latvijā jau tāpat ir, eh, visai komiskas, savu laiku nokalpojušas personības, ne? Lindermans, Beness, Ždanoka utt. paši sevi ir marginalizējuši, vai arī tu viņus uzskati par patiešām bīstamiem? Neredzu, kā nelojālus un patiešām kaitīgus cilvēkus var izķert, neieviešot domu policijas letiņu analogu (kas noteikti beigtos ar to, ka sistēmas tīmekļa skenēšanai "vajadzēja, bļeģ, pirkt no Igaunijas").

4) To apprecēšanu gan kā tieši tu domā? Izklausās kuriozi, K. Dimiteram, kuru citādi uzskatu par prātu izkūkojušu kraķi, par to ir amizanta dziesma "Maša".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2020-02-26 01:01 (saite)
1) jauniešu muļķība un vīzdegunība nav arguments nevienos laikos un VVC nav jāiekļūst virtuvē, vienkārši gana efektīvi jāpilda savs darbs publiskajā telpā, kā arī jāmēģina ietiekties privātajā sektorā, kur tos pašus latviešu jauniešus mēdz diskriminēt krievu valodas neprasmes dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2020-02-26 01:06 (saite)
2) nosauc kādu labu un kvalitatīvu krievu kanālu. Protams, ka viņu atšķirīgā mentalitāte un postsovjetiskā nostaļģija nespētu pieņemt nevienu normālu LV vai Eiropas kanālu. Nogriežot viņiem imperiālistu propagandas kanālus, vienkārši tiktu sūtīts pareizais sisignāls par to, ko LV kā valsts var un ko nevar tolerēt. Tas ir pašcieņas jautājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2020-02-26 01:11 (saite)
3) Neatklāti nelojālie ir pietiekami daudz - krievu skolu akcijas, valodas referendums, 9. maija kults, viedoklis par Ukrainu utt. Atkal, to var risināt ar pietiekami skaidru komunikāciju no augšas, valsts varas puses, un no lejas, ikfienas saziņas līmenī to netolerējot. Rietumu valstìd jau ir nosacīta "domu policija" pret nacismu, islāmistiem utt. Tas nav nekas ārkārtējs, tā valstis, it īpaši infokaru apstākļos darbojas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2020-02-25 19:28 (saite)
Citiem vārdiem: kolonists ir kolonists tikai tad, ja pieņem kolonista kultūrtelpu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2020-02-25 19:40 (saite)
Milzīgs solis būtu drastiska krievu TV translācijas ierobežošana, tā ir pilnīga inde, ko turklāt skatās pārāk daudz latviešu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?