None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2020-01-20 16:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Idle hands are the devil's workshop
Pārpublicēšu arī šeit, jo šķiet saistoši:

http://klab.lv/users/indulgence/835925.html

1890. gada 16. martā Vācijas impērijas kanclers Otto fon Bismarks rakstīja ķeizaram Vilhelmam:

"Sekas ir izglītības iestāžu pārpilnība un izglītota proletariāta izaudzināšana, kas ir bīstami valstij. [..] [I]izvirza sev nesasniedzamus mērķus, kas galu galā viņos rada neapmierinātību ar dzīvi. Ar katru gadu pieaug tādu ļaužu skaits, kuri, pateicoties iegūtajai izglītībai, pretendē uz tādu dzīves līmeni, kādu nespēj sev nodrošināt. Tā pie mums rodas tie paši apstākļi, kas Krievijā kalpo par augsni tur plaukstošajam nihilismam.

[..] Strauji pieaug to skaits, kuri iznāk no skolas ar pārliecību, ka ir pārāk labi tam darbam, ko dara to tēvi, jo esot augstāk izglītoti. It īpaši tas attiecās uz talantīgākajiem, kuriem skolā mācībās labi veicies, kurus visbiežāk skar vēlme izrauties no tās dzīves, kuru dzīvo viņu vecāki. Neveiksmes gadījumā viņi papildina mūždien neapmierināto rindas. Redzam, ka jau šobrīd laukos ir pārāk daudz tādu, kas nevēlas vis strādāt, bet gan vēlas izrīkot citus, un pārāk maz tādu, kas prot un ir gatavi strādāt."


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2020-01-21 13:10 (saite)
Ja reiz runājam teoloģiskās kategorijās, nākas konstatēt, ka tev cilvēces ienaidnieks ir dramatiski sagrozījis prātu binārijās, ja reiz nespēj saprast, ka Jēzus, protams, aicina pabarot trūcīgos bērnus UN vienlaikus neskatīties otra maciņā. Mana valstība nav no šīs pasaules, bet šīs pasaules valstība būtu gatava lietot visu zobena varas spēku, argumentējot, ka "jāpabaro nabaga bērniņi". Vade retro, satana!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?