None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2020-01-20 15:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
[info]slikts:
vēl viens ASV nedomāšanas kultūras eksports uz šo valsti ir Makartisms jeb marksistu raganu medības. kreisās politikas autoritārais spārns nav izdomājums, bet tas ir margināls un neattaisno, ka marksisms plašās aprindās ir politisks lamuvārds un sinonīms staļinismam un autoritārismam. antikomunisti pamatā ir analfabētiski āksti.

"Šī valsts" nav tikai abstrakcija. Tā ir Latvija. Valsts, kas saņēmusi neizmērojamu belzienu tieši no Marksistu-Ļeņinistu rokām. Tieši Marksisti-Ļeņinisti uzsāka desmitgades ilgu teroru, pirmo zalvi atklājot jau 1940. gadā, ar marksistu kaujinieku (NKVD) inscenēto Masļenku robežincidentu, kur nakts melnumā nošāva mūsu robežsargus. Tam sekoja represijas: izsūtīja veselas dzimtas, apkāva mūsu vectēvus un inteliģenci, izpostīja iekoptās saimniecības, brutāli iznīcināja meža brāļus un jebkādu pretestību. Tieši Marksisti-Ļeņinisti komandēja NKVD nagu maucējus pret tiem, kas "neticēja" Marksismam-Ļeņinismam. Tieši Marksisti-Ļeņinisti iespundēja latviešus aiz lielā dzelzs priekškara.

Vai tā ir "nedomāšana" no mūsu puses—izturēties piesardzīgi pret marksismu? Lai tā būtu. Tu esi brīvs tā uzskatīt, bet nebrīnies, ka marksisms Latvijā neiedveš tūlītēju uzticību. Tu aplami apgalvo, ka to vajadzēja "importēt no ASV". Nē, tā ir mūsu tautas pieredze un kolektīvā atmiņa. Ja vēlies reabilitēt marksismu, rēķinies ar lielu skepsi. Tas ir tavs pienākums—paskaidrot, kā tieši marksisms kā leģitīma kapitālisma kritika atšķiras no Marksisma-Ļeņinisma. Tikai atceries, ka vecākā paaudze par marksismu zina pietiekoši daudz—kā nekā, Marksisms-Ļeņinisms bija "obligātā viela" vai ikkatrā mācību iestādē.

Tava poza un runas par "importu" vairāk liecina par atrautību no realitātes, par tejienes vēsturiskā konteksta ignorēšanu vai apzinātu noraidīšanu. Tu nedzīvo mucā un neesi pa spundi barots. Kāds ir tavs attaisnojums—uzdoties par tādu ākstu?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?