None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2017-11-17 10:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
svenksterror
"World War I is often credited with laying the groundwork for European fascism. But the Bolshevik takeover did just as much, if not more, to spawn fascist regimes. Fascism’s birth took place amidst the intense ideological polarization that marked European politics during the interwar years. Violent street battles between radical right- and left-wing agitators helped establish fascist movements. Economic elites, fearful of leftist unrest, turned to fascist parties for protection."

"Had it not been for the Bolshevik putsch, Hitler would not have been Hitler. There may well have been no Nazi party and, consequently, no Second World War."

http://foreignpolicy.com/2017/11/16/russia-wouldnt-even-exist-today-without-the-bolsheviks/?utm_content=buffer57e38&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2017-11-17 18:46 (saite)
"fašisms ir tiešs pretstats sociālismam"

Sociālisms bez fašisma nav iespējams tā pat kā maize bez labības. Nav saprotams cik liels ļevoku šo elementāro patiesību nespēj sagremot, jo ir patiesi tupi, cik intelektuālais negodīgums/kognitīvā disonanse, zinot vēsturisko track rekordu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]slikts
2017-11-17 18:48 (saite)
es norādīju, kādā ziņā sociālisms un fašisms ir pretstati. šis gan nav uzaicinājums tev kaut ko mēģināt atbildēt; var iztikt bez vairāk bezsaturīgas smirdēšanas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-11-18 13:53 (saite)
Tavs norādījums ir buļļa kakas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]slikts
2017-11-19 12:52 (saite)
sociālisma pamatideāli ir sabiedrisks īpašums (strādnieku kontrole pār ražošanas līdzekļiem) un vienlīdzība (šķiru cīņas atrisinājums). fašisms balsta ekonomiku uz valstij pakārtotiem privātuzņēmumiem un fašistu sabiedrība ir izteikti šķiriska. socālisma un fašisma ideoloģijas pamatā nav savietojamas, neatšķaidot līdz bezjēdzīgumam vismaz vienu no abām definīcijām.

fašisms=sociālisms ir kārtējais 'alternatīvais fakts' reakcionāru intelektuālajā izgāztuvē; uzskatāms obskurantisms ar mērķi projicēt radniecību ar fašistiem uz politiskajiem pretiniekiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2017-11-20 00:30 (saite)
un tu tikai esi kārtējais noderīgais idiots, sasūcies intelektuāļu opiju, t.i., marksismu, vaitvašodams sociālismu ar pūkainas retorikas palīdzību. pēdējoreiz, kad čekoju, nīgri datorgīki taču bija Ainas Rendas jebšu egofašisma fani?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2017-11-20 00:39 (saite)
Tāpēc, pirmkārt, ir jādiferencē fašisms no nacisma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?