Aranel ([info]aranel) rakstīja,
@ 2011-06-13 11:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:blank

Kas to būtu domājis, ka kāds nespēs ieēst auksto zupu tās rozā krāsas dēļ!?

Ciemiņi jau sen prom un māja beidzot sakārtota. Šis tas no manis pasniegtajiem "eksotiskajiem" ēdieniem aizgāja uz urrā, citi atkal saņēma nedaudz vēsāku reakciju. Riekstiņi un bezē cepumi garšoja visiem, tāpat arī šašliks un kartupeļi ar sviestu (izrādās, te tas ir jaunums). Par šprotēm gan visi kā viens vaikstījās un šķobījās, bet kaut kur tās beigu beigās arī pazuda. Aukstā zupa laikam bija vislielākais šoks, pāris cilvēki, kaut arī nogaršojot atzina to par labu esam, tā arī nespēja izēst šķīvi, jo, redz, krāsa bija neriktīga. Pārējie tikmēr apēda pa divām vai pat trim porcijām.

Lai arī lielākā daļa ciemiņu pateica paldies par to, ka es tik garšīgas vakaraiņas biju pagatavojusi, nākamreiz es padomāšu divreiz, nē, trīsreiz, pirms piekritīšu gatavot dāņiem. Uz visu jauno viņi skatās ar aizdomām, un tā viebšanās, pat ja tie ir tikai divi cilvēki, sāpina, jo es tomēr biju pavadījusi pusdienu pie plīts gatavojot.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]citronz
2011-06-13 13:42 (saite)
Šašliks šiem eksotika??

Par auksto zupu man šoks. Tā tak īsta ņamma, man jau siekalas satecēja! Tu taisīji parasto vai ar gaļu, kartupeļiem? bet nu bik neriktīgi tie dāņi :D Ko šie paši tā ikdienā un svētkos ēd?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aranel
2011-06-13 13:53 (saite)
Kā parasta grilēta gaļa - nē, nav eksotika, bet nosaukumu viņi nav dzirdējuši :) Un gaļu parasti uz iesmiņiem arī negrilē :)

Man arī bija šoks :D Taisīju parasto (kāda tā ir?), t.i. bez kartupeļiem un ar vārīto desu. Tā taču neatņemama vasaras sastāvdaļa, ēdama brokastīs, pusdienās un vakariņās un kā uzkoda starp ēdienreizēm :D

Emmm... Tas laikam atkarīgs no dāņa. Svētkos tas būtu kāds cepetis ar piedevām, ikdienā - kotletes, cepta gaļa, vista. Daudzi pērk jau gatavus ēdienus, kurus tikai jāatsaldē un jāuzsilda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]citronz
2011-06-13 14:38 (saite)
Nu skaidrs. Es taisu bez gaļas, ja būtu desa, varbūt pirmajā mirklī arī novaikstītos, jo esmu pieradusi pie tā, kā pati taisu. Bet dāņiem jau krāsa mulsināja, ne garša :D

Igauņi ar nav uz šitām zupām, kad dzīvoju tur, bija problēma nopirkt normālas marinētas bietes priekš zupas- visur marinētās bija kubikos vai šķēlītēs un garša vairs nav tā, vienreiz pat rīvēju tos kubikus ar roku :D Un, protams, darbā kolēģi brīnijās un prasīja, ko es ēdu, vai boršu? :D

Bet vispār interesanti, ka tādi mums pierasti ēdieni kādam ir šoks. Un ne jau ķīniešiem vai afrikāņiem, bet bez maz vai kaimiņiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aranel
2011-06-13 16:03 (saite)
:D Man pirksti bija rozā, knapi atmazgāju, jo viņiem te arī bietes tikai šķēlītēs. Un turklāt daudz saldākas nekā mūsmāju ražojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?