antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-05-18 13:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ctulhu loģika
Kā iespējams, ka šķietami racionāls cilvēks izliek šādus ierakstus?
- viens grafitī mākslinieks balsojis par progresīvajiem => "tipa progresīvie, kas par viņiem balso..."
- viegli savervēt ekstrēmistus & starp zaļajiem eksistē ekstrēmisti => "Par zaļajiem (..) es domāju, viss ir apmēram skaidrs"

Man liekas, ka saknes tam meklējamas "racionālisma" (jā, tieši -isma) ideoloģijā, kas aicina klasiskā loģiskā balstītu argumentāciju aizstāt ar Beijesa formulu. Tā vien šķiet, ka pasludināt personīgo čuju ("prior" viņu žargonā) un savas emocijas kaut ko lasot ("bayesian updating") par racionalitāti, nenoved pie racionāliem spriedumiem?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2023-05-19 10:19 (saite)
Varbūtības ir par empīriku, bet ko es te vispār cenšos. Tips, kura lasāmviela acīmredzot sastāv no "Der Stürmer" numuriem, ir atnācis mani tēvišķi pamācīt par varbūtību teoriju, varu iet mājās. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-05-19 17:49 (saite)
Jā, es esmu atnācis tevi tēvišķi pamācīt jo vai nu tu esi bērns vai melis/demagogs. Vēl ar vien ar jums ar ctulhu neesmu ticis skaidrībā. Varbūt žīdu gēni vnk nosaka to, ka visu laiku jāmelo un jāpūš miglu acīs kā survival strategy. Citādi jūsu abu dumjums priekš itkā normāla IQ liekas neloģisks, bet ja skatās no tribal survival leņķa, tad jā, k'.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?