antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2021-03-19 11:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
For my information
Precizējošs jautājums, no google tantes nemāku izspiest. Vai tiesa tas, ko te noprotu no labējāk (labāk?) domājošiem cibiņiem, ka viendzimuma pāru tiesību aktīvisti Latvijā uzstāj uz apzīmējumu "laulība"? Ja jā, tad kāds tam ir pamatojums?

Vienkārši, domāju pavisam piezemēti - ja es būtu tādā situācijā - un man teiktu, "lūdzu, antiprojekcija, visas tiesības un pienākumi kā laulātajiem, tikai apsolies nekad vairs neizdvest šo vārdu!", man tas liktos no-brainer? Ko neredzu? Kāpēc neatstāt tiesības definēt "laulība" baznīcai (faktiski, kā visu valodas lietojumu, tautai)?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2021-03-19 19:36 (saite)
Jā, šo argumentu saprotu. Un es domāju, ka kaut kādā līmenī tas arī ir pareizs - šie cilvēki jūtās kā ģimene, un grib, lai viņus tā uztvertu, un turpinās par to cīnīties.

Taču valsts un baznīcas (tautu neizkontrolēsi) priekšā to varētu noregulēt, likumiski šim iedodot citu vārdu. Es vienkārši no komentāriem biju sapratis, ka šāds risinājums bija piedāvāts, bet aktīvisti no tā bija atteikušies. No anonīmā komentētāja saprotu, ka tik vienkāršoti tas tomēr nav, un ka iet runa par reālām tiesībām, ko piešķirs vai nepiešķirs, nevis vārdiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-03-20 00:48 (saite)
Ciešs darba kolektīvs arī "jūtas kā ģimene" - nu un?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2021-03-20 01:02 (saite)
Ja pie šķiršanās varu dabūt pusi īpašuma, tad I'm in! /s

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-03-20 13:26 (saite)
Nu lūk, un atsevišķu "eksperimentētāju" savtīguma dēļ tagad ir jādrupina sena, noturīga, būtiska divdzimumu savienības forma. Atstājieties no normalitātes, lūdzu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?