antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-01-30 15:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pote vai covid?
Delfos man likās tīri laba publikācija par paaugstināto mirstību. Daži citāti:

- "Tomēr zināms, ka, piemēram, 2022. gada novembrī virs normas tika reģistrēti 6,7% nāves gadījumu Eiropā, tā liecina "Eurostat" dati. Tas ir krietns pandēmijas mirstības pieauguma samazinājums. 2020. gadā reģistrēja 40% nāves gadījumu virs normas, bet 2021. – 26,5%."

"Mirstības rādītāju joprojām tieši un netieši ietekmē arī Covid–19. Pirmkārt, pērn joprojām reģistrēja nāves, kuru tiešais cēlonis bija šis koronavīruss. Kopumā Eiropā pērn reģistrēja aptuveni 38 000 Covid–19 nāvju. Otrkārt, daļai cilvēku, kuri vīrusu izslimoja, paaugstinājās risks dažādu citu kaišu saasinājumam. Vairākos pētījumos secināts, ka pāris nedēļas vai mēnešus pēc saslimšanas ar Covid–19 palielinās sirds slimību un sirdstrieku risks. Jāņem vērā arī veselības aprūpes noslogotība – pēdējos gados pandēmija krietni palielinājusi ārstu pacientu loku, kas nozīmē, ka daļa cilvēku netiek uz izmeklējumiem vai ļoti ilgi gaida rindā, kas arī rada papildu riskus veselībai."

"Arī Latvijā vakcinācijas saistība ar augstāku mirstības rādītāju nekā pirmspandēmijas periodā neapstiprinās. SPKC informē, ka nevakcinēto populācijā mirstība ir būtiski augstāka nekā vakcinēto. Turklāt šie dati salīdzināti "visu nāves cēloņu katlā" – tātad nevakcinētie biežāk mira arī citu iemeslu dēļ, ne tikai saslimšanas ar Covid–19."

Protams, cik man zināms, pagaidām vēl pilnas bildes nav, un papildu mirstības iemesli joprojām tiek pētīti. Taču vienalga jāpatur prātā šī proporcionalitāte salīdzinot ar covid epidēmiju.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2023-01-30 18:03 (saite)
Vairums zāļu pētījumos pierāda samazinātu mirstību. Turklāt, jo lielāka mirstība no slimības, jo vieglāk to pierādīt.

Ir dažas zāles, kas nesamazina mirstību, bet uzlabo dzīves kvalitāti.

Protams, individuāli jau neko nevar paredzēt, bet populācijā.

Tāpēc tas, kā izvērtēja kovida vakcīnas, nav norma medicīnā. Parasti ir daudz stingrākas pārbaudes un pierādījumi. Par to arī ir viss lielais cepiens.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-01-30 18:10 (saite)
Jā, un pateicoties tam pēc visa spriežot tika glābti miljoniem dzīvību. Saproti taču, ka reālo datu šobrīd ir daudzkārt vairāk, nekā jebkurā iedomājamajā RCT? Un ka RCT šobrīd vairs nav iespējams izveikt tikai tāpēc, ka nedot cilvēkiem vakcīnu būtu neētiski, ņemot vērā real world data?

Cepiens rodas no tā, ka daži būvē savu politisko kapitālu izplatot mājienus, ka vakcīnas izraisa nāves.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-30 18:19 (saite)
Es apšaubu tās miljoniem dzīvību. Iespējams, ka senioriem tā arī ir, bet zem 50 gadu vecuma, šie skaitļi visdrīzāk ir ļoti nelieli.

Turklāt tas nebija pateicoties vakcīnu mandātiem, bet par spīti tiem. Ja kas, tad daudzi seniori tieši nevakcinējās vakcīnu mandātu dēļ.

Es gan nezinu nevienu, kurš būtu ievēlēts ar vēstījumu, ka vakcīnas nogalina. Ja arī daži būvē savu politisko kapitālu ar to, tad tāpēc, ka valdība ieviesa vakcīnu mandātus un joprojām nav atvainojusies par tiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-01-30 18:25 (saite)
Šeit galvenais ir tas, ka tu nevari pārliecinoši (pierādīti) apgalvot, ka vakcīnas izglāba miljoniem dzīvību. Es labi saprotu, ka šādus RCT vairs nevar veikt un viss jau ir pagājis, jo gandrīz visi ir inficēti. Un dati, ar kurām vakcīnas bija reģistrētas, bija pietiekami pārliecinoši. Ar tiem tad arī bija jāpamato vakcinācijas nepieciešamība.

Bet tev (un daudziem politiķiem) ar to nepietika, viņiem vajadzēja dramatismu par miljoniem glābtu dzīvību utt. Varbūt izglāba, varbūt nē – to mēs droši nezinām, tāpēc neleposimies ar to. Kā simulācijas zinātnieki vienmēr veiks un apspriedīs, bet nevajag uz tā būvēt politisko kapitālu. Tas ir pretīgi.

Ja kas, es biju kovida vakcinētājs. Pēc tavas loģikas es esmu izglābis vismaz dažas dzīvības. Gaidu, kad man kāds par to piešķirs medaļu (not!). Reāli tas vienkārši bija mans darbs, kuru es centos tehniski pēc iespējas labāk un sekojot norādījumiem izpildīt. Šeit nav nekāda īpaša sasnieguma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?