antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2022-12-12 18:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garais covid
Jauns liels meta pētījums (kopā reprezentē datus par > 700'000 izslimojušo) par "long-covid" secina, ka apmēram 45% izslimojušo ir vismaz viens simptoms, kas vēl nav pārgājis pēc 4 mēnešiem. Biežākais no tiem ir nogurums/vājums.

"The reasons as to why so many patients are experiencing Long Covid remains unknown; proposed physiological mechanisms underpinning the persistent symptoms include: organ damage, inflammation, altered immune status and psychological effects."

Tas tā, tiem, kam liekas, ka covid tā pati gripa vien ir.

P.S. [info]extranjero, neaizmirsti atjaunot savu Beijesa modeli ar pētījuma nopietnībai atbilstošu svaru. Man personīgi liekas mazliet pārliecinošāk, nekā tas pētījums, kas konstatēja, ka covid simptomus var piedzīvot pat tad, ja tests bijis negatīvs.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2022-12-17 12:25 (saite)
1) Kā tad Tu skaidro to nesakritību? ONS vienkārši ir tik nekompetenti, ka pazaudēja 6 miljonus iedzīvotāju?
2) Kā Tev liekas, es to "double counting" pats izdomāju?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-17 12:28 (saite)
1) Statistika ir sarežģīta, var būt visādi iemesli. Ja pat UK ar dažādām metodēm var nonākt pie pretrunīgiem rezultātiem, tad ir jāapšauba dati no valstīm ar vēl sliktāku uzskaiti.

2) Es nezinu, kas to izdomāja. Es tikai pasaku, ka tas nav reāli. Ja to kāds raksta, tad viņš nav īsti lietas kursā, kā UK sistēma darbojas. Daudz reālāk ir tas, ka cilvēkam nav neviena GP, vai vispār nav NHS numura (piemēram veseli imigranti, kuriem vēl nav bijusi vajadzība iet pie ārsta, vai arī nelegālie imigranti).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-17 12:29 (saite)
Tāpat ar imigrantiem var būt tā, ka viņi vakcinējas citā valstī, un tas jau NHS ierakstos neparādās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antiprojekcija
2022-12-17 12:35 (saite)
Labi, interesantāks jautājums - ko Tu domā par brookings datiem, un mūsu diskusiju?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-17 12:42 (saite)
Tur ir ļoti jāiedziļinās, lai izstrādātu pamatotu viedokli. Piedod, bet man tam nav laika.

Es tikai pateikšu, ka visa tā pārlieku mirstība ir ļoti neskaidra, un var būt jebkādi iemesli. Šobrīd es nevaru arī izslēgt, ka problēma ir vakcīnas – ja mRNS vakcīnas izraisa miokardītu veseliem cilvēkiem, tad būtībā tās var nedaudz bojāt sirdi jebkuram. Nu varbūt ne gluži akūtā formā, bet tā, ka tas ietekmē turpmāko veselību un dzīvildzi. Droši vien būs vajadzīgi 5-10 gadi, lai to pierādītu.

Bet īstermiņā kovida vakcīnu mandāti ir samazinājuši MMR vakcīnas bērniem, kas noteikti atspēlēsies ilgtermiņā. Bērniem šajā pandēmijas periodā būs īsāka dzīvildze, un ne jau kovida dēļ, bet nesaprātīgo ierobežojumu un politiku dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2022-12-17 12:53 (saite)
Ok, paldies!

Starp citu, Tu to MMR vakcinācijas samazinājumu liec tīri pie vakcīnu mandātu kājām, jeb saskati arī anti-vakcinācijas dezinformācijas kampaņu lomu? Manuprāt, te ļoti nopietni jāskatās, kas vēl ir cēlonis, un kas - sekas.

Es pat domāju, ka bez tām varbūt tie mandāti nemaz nebūtu bijuši vajadzīgi. Galu galā, antivax kustība ir krietni senāka par covid, un pirmie masaliņu uzliesmojumi jau bija vēl pirms covid. Skat., šeit jau 2018. gadā tiek celta trauksme par dezinformāciju, un tās sekām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-17 15:20 (saite)
Cēlonis ir vakcīnu mandāti par ne visai labām vakcīnām, kas noveda pie lielāka atbalsta antivax. Tāpēc arī lielāka dezinformācija. Šīs lietas ir ļoti sarežģītas, un jau agrāk bija liela pretestība vakcīnām, tad valdības nekādi šoreiz nevar attaisnoties, ka nezināja, ka tā varētu notikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?