annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2017-03-04 18:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nesen pie vienas cibiņas bija runa par Andželīnas Džolijas meitu Šilo, kas jūtas kā zēns. Šeit aprakstīts pretējs gadījums, turklāt konservatīvā vidē, taču māte pēc kāda laika sapratusi, ka nodarīs bērnam pāri, ja nepieņems, ka bērns jūtas kā meitene. https://broadly.vice.com/en_us/article/she-was-asking-the-lord-to-let-her-die-raising-a-trans-child-in-texas?utm_source=vicefbus
Lūk, tātad identitāte izpaudusies jau ļoti agri, jo meitenei bijuši tikai pieci gadi, kad agrāk konservatīvā māte jau sapratusi, ka kļūdās, viņu sodīdama par meiteņu uzvedību, un atļāvusi audzēt matus un vilkt kleitas. Attiecīgi visa draudze no viņas novērsusies.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]puuce
2017-03-04 21:46 (saite)
Jā, ir tādi arī. Bet gadījumos, kad šādi aktīvi "konservatīvie" ar šādu situāciju nesaskaras nemaz, viņi pārlieku bieži atļaujas augstprātīgi uzskatīt, ka"man tā nav, tātad tas irnenormāli".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2017-03-04 22:08 (saite)
Es daudz neko nezinu, bet pusaudzībā kad ķermenis nepārprotami mainàs, tad cik nu lasīts, tie bērni ļoti cieš. Otrs-problēma jau ir elementāri aiziet uz wc vai publisku baseinu. Nu kurās ğērbtuvēs iet tam cilvēkam? Man nav atbildes. Es nezinu, bet meitenei tak nodarīs pāri, ja viņa ies veču sadaļā. slimnīcās tas pats. Pat ja sabiedrība distancēti ir gatava pieņemt, sabiedrība nav gatava un zinoša, ko darīt atsevišķos brīžos, lai neviens nejustos neveikli. Manupràt, tas nav vienkārši. Var strīdēties, vai šādi cilvēki ir normāli vai tā ir novirze. Tas lai paliek mediķu kompetencē, bet šiem cilvēkiem pavisam nav vienkārši sadzīvot kaut vai ar sevi, jo ne velti viņi veic maiņas operācijas kad var, lai būtu tas, kā jūtas, bet līdz tam lēmumam ir vēl jānodzīvo un jāpieaug un jādabon nauda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?