. ([info]aktrise) rakstīja,
@ 2009-12-14 01:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
satori grāmatnīcā ir pieci plaukti, kuros ir daudzi 'karoga' numuri, un tas man tik ļoti atgādina bērnību un lauku mājas, jo omai bija pilnīgi visi 'karoga' izdevumi. ar tiem bija piekrauts pilns skapis, tie bija visos grāmatu plauktos, tie bija sakrauti kaudzēs uz zemes, vārdu sakot, viss liecināja par to, ka 'karogs' bija omas mīļākā literatūra. es toreiz nemaz nezināju, kas tas 'karogs' vispār ir, bet brālis man apgalvoja, ka tas esot dzejas žurnāls. toreiz šķita, ka 'karogs' ir kaut kas svēts, jo oma katru mēnesi to lasīja no vāka līdz vākam, lika glīti blakus pārējiem 'karogiem', un piekodināja, lai mēs ar māsīcu tos neizmantojam, kad spēlējam 'skolās'. es nezinu, kur visi tie 'karogi' palika pēc omas nāves, varbūt tie tika sadedzināti vai izmesti ārā, varbūt atdoti bibliotēkā, bet man mazliet gribētos, lai tie visi simts izdevumi šobrīd būtu pie manis, es piekrautu ar tiem visus istabas stūrus, un justu iluzoru drošību kā bērnībā pie omas laukos.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dubultnieks
2009-12-14 01:40 (saite)
Man arī žurnāls Karogs ir vairāk jaunības dienu atmiņas nekā tagadne.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aktrise
2009-12-14 01:42 (saite)
tagad jau arī vairs nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dubultnieks
2009-12-14 07:25 (saite)
Ir gan.

http://www.ekarogs.lv/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aktrise
2009-12-14 13:36 (saite)
man šķita, ka bankrotēja tikko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bluepill
2009-12-14 12:09 (saite)
Man ir divas atmiņas par Karogs, nē pat šķiet, ka trīs. Viena saistās ar Māru, otrā ar Karogs rokrakstos, trešā ar došanos vajāt karogu, kentauru un grāmatu antikvariātos.
Nav man to bērnības atmiņu ar vecmāmiņām un karogiem, ja neskauta tā laika valsts svētkus ar parādēm, baloniem, tautu karogiem un svinīgiem cilvēkiem. No maniem radiem par grāmatām interesi ir izrādījuši vienīgi vīrieši, sievietes lamājušās, ka tās der vienīgi putekļiem. Vāji atceros vectēva istabu Kuldīgā un daudzajiem grāmatu plauktiem (pieņemu, ka lielākā daļa to bija krievu valodā, ja ne visas) un mūžīgo rēno puskrēslu neatkarīgi no tā diena vai nakts. Nezinu, kā radās, ka dienā tur bija tik maz gaismas, bet naktī to izgaismoja vienīgi blāva galda lampa. Vecmātes istaba bija tam pretstats - plaša gaiša, ar patafonu, magnetafonu, televizoru, bet neatceros tur atrodamies ne vienu grāmatu. Pēc vectēva nāves grāmatas nokļuva pagrabā, kur tās aizskaloja 90. gadu plūdi. Manai tagadējai bibliotēkai ir tikai apmēram seši gadi, tā izauga no kādām četrdesmit vai piecdesmit grāmatām.
Savulaik biju sācis cītīgi vākt karogus, bet kaut kad ap 2004/5 gada maiju karogs sāka mainīties un ne gluži vairs būt tāds kā pirms tam, mēs ar Ilzīti toreiz spriedām, ka tajā vairs nav daudz ko lasīt, tāda, kas būtu tiešām savdabīgs un kas raksturoja karogu savulaik, pat kopš pirmsākumiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]elina
2009-12-16 10:57 (saite)
http://klab.lv/community/cibinvolejbols/873.html

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aktrise
2009-12-16 11:17 (saite)
bļin, ar alternatīvo blogu atzīmējos :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?