Comments: |
From: | unpy |
Date: | January 27th, 2015 - 01:33 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Āķis ir tur, ka uz gāzes plīts var precīzāk saregulēt nepieciešamo temperatūru un to salāgo ar nepieciešamo laiku.
| From: | sirdna |
Date: | January 27th, 2015 - 01:37 pm |
---|
| | | (Link) |
|
temperatūras režīms ir sisīšiem. Tikai malkas plīts ar tās nebeidzamajiem pārsteigumiem - kas ir ka šodien nesilda nemaz! pielikšu vienu mazu pagalīti...ā, pzdec, vulkāns virtuvē!
From: | unpy |
Date: | January 27th, 2015 - 01:42 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Pat malkas plītij ir savas priekšrocības, salīdzinot ar elektrisko - uz malkas plīts var gatavot arī tajā ķīniešu pannā, vok vai kā tur šo sauca!
Vēl, kas nav mazsvarīgi, ar gāzes plīti, jo īpaši balonu gāzes, vari būt riktīgi neatkarīgs no visādiem strāvas pārtraukumiem, kas Rīgā gadās kara laikā, bet visā pārējā Latvijā - pēc katras spēcīgākas vēja brāzmas.
| From: | sirdna |
Date: | January 27th, 2015 - 02:38 pm |
---|
| | | (Link) |
|
also, koks ir ļoti tautisks kurināmais, bet gāze nāk no Mordoras.
| From: | sirdna |
Date: | January 27th, 2015 - 01:34 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es arī pirmoreiz.
Vienīgais skaidrojums būtu siltuma režīms, kurš konkrētam produktam rada konkrētu efektu, kurš konkrētajam cilvēkam ir radījis patīkamāku garšas sajūtu, nekā uz ... (indukcijas?) gatavots ēdiens.
teorētiski varētu būt arī tā, ka elektriskās plīts sildelementi ekspluatācijā pamazām "sabrūk", tas varētu ietekmēt.
From: | nulle |
Date: | January 27th, 2015 - 01:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Rakstā nav paskaidrots, salīdzinot ar ko.
Es varētu minēt vienīgi "tamlīdzīgu lalala". Uz malkas plīts taisītu ēdienu paēd un vari skriet vai strādāt visu dienu. Uz gāzes plīts - nu, normāla ikdiena. Uz elektriskās - jūties nepaēdis. Mikrene - jūties badā uzreiz pēc ēšanas.
| From: | str |
Date: | January 27th, 2015 - 03:30 pm |
---|
| | | (Link) |
|
un un indukcijas?
| From: | str |
Date: | January 27th, 2015 - 03:30 pm |
---|
| | | (Link) |
|
garšīgāk par ko?
Nu paga, kādi tur vēl temperatūras režīmi, tie grozāmie ar uzrakstiem mierīgi varētu būt arī bez uzrakstiem, var taču manīt, ir ok vai cepas/vārās par niknu. Malkas plīti taču cilvēki kkā ir iemanījušies regulēt. Ja man būtu malkas plīts, vismaz ziemā gatavotu uz tās, malkas man daudz. Jāsecina, ka katram sanāk labāk uz plīts, pie kuras pieradis, gāze/elektrība,vēlkautkas īpašu lomu nespēlē, ja nu žīdam par gāzi mazāk jākauc. Mikroviļņu krāsns gan ir tikpat krāsns kā makdonalds restorāns, vot.
nu man ir dzīvē bijušas visvisādas pečkas, un tikko nācās pāriet no gāzes uz elektrisko oldskūl riņķu plīti (ne keramisko un galīgi ne indukcijas), un es tev teikšu, ka tā ir viena kārtīga sāpe pakaļā. kloķim ir sešas pozīcijas, un ne sūda tur nevar pieregulēt precīzi tā kā vajag. ar keramisko virsmu bij vieglāk, tur tomēr ir 10 leveļi. gāzi var pieregulēt visprecīzāk. /iet internetos palūrēt uz keramiskajām plītīm/
| From: | krii |
Date: | January 27th, 2015 - 07:45 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nezinu, nezinu. mani vislabākie ēdieni ir sanākuši uz elektriskās plīts un elektriskajā cepeškrāsnī. Jā, elektriskajai riņķu plītij ir vajadzīgs pierašanas laiks, kamēr sāc intuitīvi saprast, kā temperatūru pieregulēt, bet tas arī viss.
Tur ir risks uziet gaisā ar visu stāvu. Adrenalīnam noejot parādās apetīte.
Vismaz man tā bija, kad uz diviem riņķiem tēju vārīju, kur tik viens piešķilts.
Vienam klientam mājā īrnieki sildījās, liekot gāzes balona šļauku(?) krāsnī. Rezultātā podiņu krāsns atlidojusi nost no sienas. Cilvēkiem laikam nekas, paveicās.
Jāatzīst, ka gāzes plīti var pie vajadzības uzspridzināt un izpriecāties daudzveidīgāk kā ar elektrību. | |