ekōlaif - pannaz
ar čuguna pannu iznāca tā, ka arvien vairāk sāka riebties kaut ko cept eļļā (tas gan neatkarīgi no pannas jau agrāk, bet tagad papildus), tad mājās bij 2 varianti: sviests un kokoeļļa, otro tā kā žēl, un pirmo jau arī nevar bezgalīgi - vienu brīdi draugam kartupeļu pankūkas cepu eļļā, bet sev 1-2 panniņas - sviestā. Tagadiņ nopirkām un izkausējām cūku taukus 3 l, tērējam otro puslitreni, bet eļļas pudele uz ledusskapja noputēja putekļiem - ieliku skapī. Variējam taukus / sviestu, forši, virtuve nesmird tik traki kā ar eļļu čugunā. Yē - pirms 15-20 gadiem tādus taukus vispār nezināju un droši vien negribētu zināt, nelietojām ģimenē kā jau ilgi rīdzinieki.