adatezis ([info]adatezis) rakstīja,
@ 2014-05-07 17:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ekōlaif - pannaz
ar čuguna pannu iznāca tā, ka arvien vairāk sāka riebties kaut ko cept eļļā (tas gan neatkarīgi no pannas jau agrāk, bet tagad papildus), tad mājās bij 2 varianti: sviests un kokoeļļa, otro tā kā žēl, un pirmo jau arī nevar bezgalīgi - vienu brīdi draugam kartupeļu pankūkas cepu eļļā, bet sev 1-2 panniņas - sviestā. Tagadiņ nopirkām un izkausējām cūku taukus 3 l, tērējam otro puslitreni, bet eļļas pudele uz ledusskapja noputēja putekļiem - ieliku skapī. Variējam taukus / sviestu, forši, virtuve nesmird tik traki kā ar eļļu čugunā. Yē - pirms 15-20 gadiem tādus taukus vispār nezināju un droši vien negribētu zināt, nelietojām ģimenē kā jau ilgi rīdzinieki.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]radars
2014-05-07 18:02 (saite)
Cūku tauki ir visneveselīgākais no visa uzskaitītā, uzreiz aiz cepšanas sviestā. Cepšanai tikai eļļa, tās taču arī ir 100 un viena dažādas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]adatezis
2014-05-07 20:43 (saite)
hellou. nav iekāriens atrast perfektos rakstus, bet te daži no googles pirmās lapas:
* par tauku sastāviem http://chriskresser.com/9-steps-to-perfect-health-2-nourish-your-body
* healthy cooking oils http://authoritynutrition.com/healthy-cooking-oils/
* un vnk google animal fat vs vegetable oil

un mans ķermenis arī šo to zina un atšķir :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2021-04-01 09:50 (saite)
cepts vispār nekādi nevar būt veselīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?