Paldies par laba vēlējumiem. Uzskatiet tos par bumerangiem. - [entries|archive|friends|userinfo]
aborigens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 10th, 2022|10:05 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
neliela problēma ir tajā, ka esmu nozaudējusi šoku kā īstu stāvokli. pirms kaut kāda laika (gadiem?) es nezinu, man nav pārāk precīzs laika skaitīšanas mehānisms smadzenēs. viss vai nu vecs vai tikko.

agrāk es šokējos, to izjutu, nevarēju atiet. tagad? es tikai zinu, ka tas ir šokējoši. AR PRĀTU. viss ir šokējošs līdz ar to mani tas vienkārši nešokē. bišku kaitina varbūt.
tāpat skandalozs. kas tad ir skandalozs. nekas. jūs noteikti nevarat nosaukt nevienu lietu, kas man liktos skandaloza.

pagātnē vēl es varu atrast. kaut kādās filmās. atmiņās. pēc kurām es jo skaidrāk apzinos, ka tagad točno nekā tāda vairs nav.
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:November 10th, 2022 - 11:18 pm
(Link)
Disociācija?
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:November 10th, 2022 - 11:26 pm
(Link)
diagnoze :)
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:November 11th, 2022 - 12:15 am
(Link)
Man tā bija, līdz piedzima bērns, un tagad mani šokē viss, kas saistās ar bērnu ciešanām. Agrāk tas tieši bija vairāk ar prātu, tagad ar visu atiet nevarēšanu.
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:November 11th, 2022 - 12:22 am
(Link)
bet vai tās vairāk nav bailes?
man šoks ir kaut kas negaidīts, nesaprotams. tā neviens nedara. ticība labajam cilvēkos, kura tiek brutāli uz brīdi anulēta tā, ka liekas, es visu šo dzīvi esmu sapņojusi kā naivs bērnelis.
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:November 11th, 2022 - 07:05 am
(Link)
joprojām reizēm tā ir. Varbūt ir izveidojusies kāda aizsargreakcija, kas to šoku absorbē, lai mazinātu triecienu?
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:November 11th, 2022 - 07:13 am
(Link)
Par ko bija pēdējais, ja atceries un nav noslēpums?
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:November 11th, 2022 - 07:29 am
(Link)
Dažreiz arī bailes, piemēram, domājot par jūrā no piepūšamās mantas mātes klātbūtnē noslīdējušo piecgadnieci. Bet, piemēram,uzzinot stāstus par vardarbību ģimenē, kas manam bērnam tieši nedraud, tas ir tā, kā Tu apraksti šoku - anulēta ticība labajam.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:November 11th, 2022 - 08:53 am
(Link)
Man arī tā ir ar šokēšanos - ar prātu saprotu, ka informācija x normālu cilvēku šokētu, bet man tā ir tikai kārtējā fakta konstatācija, ka pasaulē notiek briesmīgas lietas. Desensitized - tiek tulkots kā desensibilizēts, taču latviešu sarunvalodā neesmu dzirdējusi to lietojam.

Savukārt "skandalozs" gan man vienmēr saistījies tikai ar komisku sašutumu un moralizēšanu par pavisam nekaitīgām, bet ar seksualitāti saistītām lietām, lasi - visādi virsraksti Privātajās Dzīvēs par vispār jau diezgan piezemētām pieaugušu cilvēku intīmās dzīves niansēm, vai vispār tikai vienkārši par seksīgiem ķermeņiem (piemēram, "skandaloza kleita", lol). Puritāniskā morāle man nekad nav šķitusi nopietni ņemama, tāpēc arī vārds "skandalozs" refleksīvi izraisa *eyeroll*.
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:November 11th, 2022 - 10:33 am
(Link)
mhm, tikai tas nez kāpēc (vismaz man) darbojas uz to kas notiek tagad. Es varu šokēties, tikai ne par aktuālo. no tā secinu, ka vaina ir nevis manā spējā/nespējā kaut ko sajust, bet citur.

Skandalozs tiešām ir smieklīgs sava lietojuma pēc, pilnīgi žēl, ka vārds nepilda savu funkciju. Jo nu kas Brektes murālī vai kādas vietējās slavenības atkailinošajā tērpā vairs skandalozs. Bet tas, kas pēc idejas tiešām vaŗētu būt skandalozs, teiksim klaji cilvēktiesību pārkāpumi, vairāk saistās ar kaut kādu aktīvismu, protestiem un citiem vārdiem. Laikam vienkārši man pašai jāpāriet uz loģiskāku skandalozs lietojumu. Ad fontes.