Paldies par laba vēlējumiem. Uzskatiet tos par bumerangiem. - [entries|archive|friends|userinfo]
aborigens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 10th, 2022|10:05 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:November 11th, 2022 - 08:53 am
(Link)
Man arī tā ir ar šokēšanos - ar prātu saprotu, ka informācija x normālu cilvēku šokētu, bet man tā ir tikai kārtējā fakta konstatācija, ka pasaulē notiek briesmīgas lietas. Desensitized - tiek tulkots kā desensibilizēts, taču latviešu sarunvalodā neesmu dzirdējusi to lietojam.

Savukārt "skandalozs" gan man vienmēr saistījies tikai ar komisku sašutumu un moralizēšanu par pavisam nekaitīgām, bet ar seksualitāti saistītām lietām, lasi - visādi virsraksti Privātajās Dzīvēs par vispār jau diezgan piezemētām pieaugušu cilvēku intīmās dzīves niansēm, vai vispār tikai vienkārši par seksīgiem ķermeņiem (piemēram, "skandaloza kleita", lol). Puritāniskā morāle man nekad nav šķitusi nopietni ņemama, tāpēc arī vārds "skandalozs" refleksīvi izraisa *eyeroll*.
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:November 11th, 2022 - 10:33 am
(Link)
mhm, tikai tas nez kāpēc (vismaz man) darbojas uz to kas notiek tagad. Es varu šokēties, tikai ne par aktuālo. no tā secinu, ka vaina ir nevis manā spējā/nespējā kaut ko sajust, bet citur.

Skandalozs tiešām ir smieklīgs sava lietojuma pēc, pilnīgi žēl, ka vārds nepilda savu funkciju. Jo nu kas Brektes murālī vai kādas vietējās slavenības atkailinošajā tērpā vairs skandalozs. Bet tas, kas pēc idejas tiešām vaŗētu būt skandalozs, teiksim klaji cilvēktiesību pārkāpumi, vairāk saistās ar kaut kādu aktīvismu, protestiem un citiem vārdiem. Laikam vienkārši man pašai jāpāriet uz loģiskāku skandalozs lietojumu. Ad fontes.