putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2021-01-31 14:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mēs šobrīd dzīvojam tādos parastos padomju laikos - nekur ārpus robežām izbraukt nevar, ja tomēr izraujies, pēc tam jāatsēž, pie restorāna apmeklējuma normāli tikt nevar, iegādāties kaut ko vairāk par sērkociņiem nevar un no kaimiņiem arī jāuzmanās, ka nenostučī.

(gribu redzēt visus tos padomjlaiku slavinatājus tagad laimē diebjam) īstenībā negribu, man viņi ir pilnīgi vienaldzīgi, bet apjauta, ka paaudzēm cilvēki nodzīvoja gandrīz tikpat ierobežoti kā mēs tagad ārkārtā, ir nu tāda


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]_re_
2021-01-31 18:39 (saite)
nu labi, Tavā dzīvē un rados bija skarbi šajā aspektā, manā ne tik ļoti. bet ne jau par šo šis ieraksts. rakstīts tomēr ar diezgan lielu ironijas devu.
izņemot to sadaļu par atskārsmi, cik sūdīgi toreiz gadu desmitiem dzīvoja, bet tagad tik ļoti pierasts pie visādām brīvībām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2021-01-31 18:54 (saite)
Viņi jau īsti nezināja, ka var būt citādi, nu tā paaudze, kas piedzima jau laikos vai drusku pirms tam. Nezinu vai baigi skarbi, tā tāda nelielas pilsētas diezgan bieža pieredze, Rīgā jau arī vecajās koka mājās tieši tāpat un daudzu mazo pilsētiņu centri jau ļoti līdzīgi veco māju daļā.

Mums grūtāk, jo bija visas iespējamās brīvības, kā nevienai iepriekšējai paaudzei un tad pēkšņi nav kaut kādu neredzamu briesmu dēļ. Pierod ka var ne tikai tā kā Vajag, bet pa lielam visu ko un kad un kā grib.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?