putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2019-08-09 22:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mūsu dzimtas nekad nav svinējušas kapusvētkus, varbūt tādu sīku aizvilka mani līdzi uz kapiem atrādīt, kas ta šitas par bērnu, valdēna meitēns, vai cik liels izaudzis.
bet tas viss, nekādu pikniku otrpus kapu mūra, nekādu radu sabraukšanas vai to pašu vietējo sanākšanas. nē nu skaidrs, kapiem jābūt sapostiem un puķēm aizvestām no pašu dārziem, bet kopš strupdeguņa laikiem mani neviens pat nav mēģinājis šajā iesaistīt vai uzaicināt.
kur ir mana latvietība, mm? kodols un saknes?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mufs
2019-08-09 23:33 (saite)
Man visi Meža kapos, te tak svin tikai mirušo oiemiņas dienu aka svecīšvakaru

Kastamēs, nelatvieši vai?! :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mansgan
2019-08-09 23:34 (saite)
īsi sakot -- ne tajos kapos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2019-08-10 11:11 (saite)
nu skaidrs, pff kaut kādi rīdzenieki, visiem normāliem latviešiem, ja ne pirmā, tad otrā paaudze toč nāk no laukiem, dooh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2019-08-10 07:52 (saite)
Man jau šķiet, ka tas tik tā laukos un pie katoļiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2019-08-10 11:15 (saite)
naukšēni un rūjiena jau nav nelauki. luterāņi gan, tiesa. bet skatos tīklos, ka cilvēki, piemēram, vecpiebalgā, alūksnē svin ar vērienu un radu pulkiem, sabraukušiem no rīgām un tā. arī nav katoļi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2019-08-10 11:28 (saite)
nu jā, es vairāk par Kurzemes pusi.mums gan tie raduraksti paputējuši, bet arī no bērnības atminos vien svecīšu vakarus, kaut mana mamma bija diezgan nopietna tradīciju ievērotāja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2019-08-12 10:16 (saite)
Jā, mums tas viss notiek Smiltenē, Vidzemē un Latgalē tradīcija ir izteiktāka. Bet ļoti atkarīgs no tā, kur ir dzimtas mājas, vai maz kāda ģimenes daļa ir kaut kur vienuviet. Mums ilgu laiku bija izkaisīti pa dažādām vietām, bet tagad Smiltenes kapos ir ģimenes kodols - omīte un opītis, turpat gan jau būs arī citi, pieļauju, ka mana mamma un es tai skaitā. Piedevām tā ir mūsu bērnības māja, kur regulāri tiekamies, tad nu arī ir sākusies visa kapusvētku padarīšana. Pirms tam arī biju piedalījusies tikai attālu radu pasākumos, turklāt agrā bērnībā. Nesapratu, kur tas knifs. Tagad saprotu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?