pajautaa

valsts svētku vakariņu ēdienkarte

« previous entry | next entry »
Nov. 10., 2009 | 01:34 pm
posted by: skuka in pajautaa

Ja jums būtu jāuztaisa valsts svētku (vai, teiksim, svētku nedēļas) ēdienkarte restorānam, - kādus ēdienus jūs uzskatītu par atbilstošiem?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

from: anonīmiķis
date: Nov. 10., 2009 - 01:46 pm
#

pupiņas, zirņus

Atbildēt


marija

from: [info]marija
date: Nov. 10., 2009 - 01:51 pm
#

kliņģeri

Atbildēt


durka

from: [info]durka
date: Nov. 10., 2009 - 01:58 pm
#

reņges roltonā

Atbildēt


toadbeauty

from: [info]toadbeauty
date: Nov. 10., 2009 - 02:02 pm
#

Varbūt pīrāgi? Nu tādi lielu un ar viskautko pildīti.
Cūkas cepetis noteikti.
Cūku ribas ar kāpostiem.

Atbildēt


from: [info]salsus
date: Nov. 10., 2009 - 02:08 pm
#

Vērša buljons ar pīrādziņiem.
Tītara cepetis ar brūkleņu ievārījumu.
Rupjmaizes pudiņš.

Atbildēt | Diskusija


tjigra

from: [info]tjigra
date: Nov. 10., 2009 - 02:15 pm
#

100% 'pudiņš' ir mūsu valodā īstais vārds.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]salsus
date: Nov. 10., 2009 - 02:22 pm
#

Man liekas, ka par šo nav vērts diskusiju izvērst. Cik gan vispār ir to vārdu, kas 100% ir latviski.
Bet protams vari saukt arī par sacepumu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tjigra

from: [info]tjigra
date: Nov. 10., 2009 - 02:27 pm
#

:)

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 10., 2009 - 02:28 pm
#

*Liellopu aknu pastēte ar ābolu biezeni
*Kviešu graudu putra ar baravikām
*Ķirbju krēmzupa
*Cepta foreles fileja ar spinātiem un baltmaizes biezeni
*Smiltsērkšķu sorbē

Atbildēt | Diskusija


tjigra

from: [info]tjigra
date: Nov. 10., 2009 - 02:31 pm
#

ar viss čista pa latviski :D

Klau, a ko Tu nepiemini asinsdesu? Lieku uz to, ka tas būtu daudz tradicionālāk nekā spināti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 10., 2009 - 02:35 pm
#

Kādēl valsts svētkos jābūt visam čista latviski? Asinsdesa tāpat ievazāta no vāczemes, es baidos, ka tāds čista latviski nemaz nav.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tjigra

from: [info]tjigra
date: Nov. 10., 2009 - 02:39 pm
#

om, nav gan ievazāta. Jo no rukša izmantoja pilnīgi visus subproduktus un jau pirms vāčiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 10., 2009 - 02:36 pm
#

Un tas ir restorāns, nevis lidoveidīga pašapkalpošanās bufete.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zuzette
date: Nov. 10., 2009 - 02:32 pm
#

Neaizmirsīsim sklandraušus.

Atbildēt


andalusia

from: [info]andalusia
date: Nov. 10., 2009 - 02:33 pm
#

silti iesaku lielisko igora gubermana un borisa okunya " Книга о вкусной и здоровой жизни", atrodama shur tur arī rīgā, tur autori vienā nodaļā apraksta "semiotisko virtuvi", lūk vadoties pēc tās var sagatavot ko vien vēlas, un par godu pilnīgi jebkam, tikai mazliet jāliek lietā izdoma un vēsturiskās zināšanas, domāju tur var smelties lieliskas idejas arī valsts svētku receptēm, turklāt tas būs arī kas jauns uz pārējo pelēko zirņu fona!

Atbildēt | Diskusija


tjigra

from: [info]tjigra
date: Nov. 10., 2009 - 02:38 pm
#

Kāpēc jāpērk krieviski grāmata, ja ir arī receptes ar latviešiem tradicionālajiem ēdieniem apkopotas grāmatā? Un tur atrodamas ne tikai receptes par pelēkajiem zirņiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


andalusia

from: [info]andalusia
date: Nov. 10., 2009 - 06:03 pm
#

tāpēc, ka tā nav nekāda recepšu grāmata, ja nezini, kas ir gubermans, vari ieguglēt, vismaz. es piedāvāju vnk izdomāt ēdienu pašam, balstoties uz to, kā to piedāvāja autori,,proti uz semiotiku, lai neskaidrotu visu teorju, laipni piedāvāju grāmatu, kas pati par sevi ir lieliska un augstvērtīga lasāmviela un latviski diez vai kādreiz tiks iztulkota//

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Nov. 10., 2009 - 10:48 pm
#

luudzu uzraksti Tevis mineetaas graamatas ISBN .

Atbildēt | Iepriekšējais


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Nov. 10., 2009 - 02:46 pm
#

1.To ko var pagatavot no bruklenem,bietem untaml kraasas produktiem kopaa ar kreejumu un citiem taml kraasas produktiem.
2.saluutformas salaatus
3.karstu dzeerienu serveetu apkaart ar ledus kalnu

Atbildēt


Puce

from: [info]puce
date: Nov. 10., 2009 - 03:18 pm
#

Pirmkārt tos, kuru sastāvdaļas Latvijā ražotas.
Konkrēti ēdieni - biezputras dažādas, miežu vispirms. Zirņi, pupas (cūku pupas, piemēram!), dažādi ēdieni no cūkgaļas. Meža gaļas ēdieni un vietējo zivju.

Atbildēt


from: [info]merkela
date: Nov. 10., 2009 - 03:26 pm
#

meža sēņu ēdieni, kartupeļu sacepumi,

Atbildēt | Diskusija


from: [info]merkela
date: Nov. 10., 2009 - 03:29 pm
#

obligāti - rupjmaizes zupa vai kārtojums ar mazu karodziņu pa vidu

Atbildēt | Iepriekšējais


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Nov. 10., 2009 - 06:21 pm
#

kāpostu tīteņus, pupiņu sacepumu, kartupeļu sacepumu (kuģeli)
kompotu no svaigiem āboliem vai dzērveņu morsu, rupjmaizes kārtojumu vai maizes zupu ar garšīgu mājas ievārījumu
pīrāgus (ābolmaizes un drumstalmaizes un biezpienmaizes arī)
siļķi kažokā, rosolu un kotletes. zemnieku zupu (viss kas mājās ir ar gaļiņu)
šķelto zirnīšu biezzupu, pupiņu zupu ar žāvētu gaļu
un no rītiem - zemnieku brokastis - ceptus vārītus kartupeļus, kopā ar cīsiņiem un olu
pašā svētku vakarā - cepeškrāsnī ceptus kartupeļus ar maltās gaļas mērcīti un marinētu gurķi

Atbildēt


from: [info]komeeta_naak
date: Nov. 10., 2009 - 08:34 pm
#

bukstiņputru, kungu putru, kādu cūkas gabaliņ, medusrausi ar lazdu riekstiem

Atbildēt | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Nov. 10., 2009 - 10:49 pm
#

shitam piebalsoju!

nesen Liepaajaa eedu fantastisku bukstinjputru, tik pat labu kaa omas.

Atbildēt | Iepriekšējais