šokolādes kūka

« previous entry | next entry »
Okt. 7., 2009 | 10:47 pm
posted by: phebe in pajautaa

Sveiki!

Ir doma cept šokolādes kūku. Iesakiet visgaršīgākās šokolādes kūkas recepti! :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

absurdi vienkārša un ļoti garšīga

from: anonīmiķis
date: Okt. 7., 2009 - 10:58 pm
#

http://www.boutell.com/vegetarian/cake.html

Atbildēt | Diskusija


apjukums

Re: absurdi vienkārša un ļoti garšīga

from: [info]apjukums
date: Okt. 8., 2009 - 01:32 am
#

4 olas
200g tumšās šoko
200g cukura
200g sviesta
100g miltu
šķipsna cepampulvera

sakuļ olas, pievieno cukuru un miltus, šoko un sviestu izkausē un pievieno pārējai masai. man vēl patīk pievienot valriekstus vai pekanriekstus.
rezultāts nekad nav pievīlis, maksimāli šokolādīgs ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Okt. 7., 2009 - 10:59 pm
#

Pēc šitās receptes cepam kūku vismaz reizi nedēļā :)
http://www.did.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=31:okoldes-kkas-sausais-maisjums&catid=6:gargas-dvanas&Itemid=19&lang=lv

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Okt. 7., 2009 - 11:06 pm
#

http://www.ourvision.de/REZEPTE/BACKEN/Siebecks%20Berbelle.pdf
palidzibai dict.cc

ir nu.. vaaah.. super!

Atbildēt


from: [info]zurka
date: Okt. 8., 2009 - 12:29 pm
#

nedaudz ķepīga, bet ļoti laba - dubultais šokolādes muss

vajag:
* tumšajai kārtai:
- 450 g tumšās šokolādes
- nedaudz rūgtas kafijas
- 225ml saldā krējuma
- 2 olu baltumi
- 6 olu dzeltenumi
- 125g cukura
- 1 karote vaniļas esences vai vaniļas cukura
* gaišajai kārta:
- 400g baltās šokolādes
- 450ml saldā krējuma
- 3 olu baltumi (nav oriģinālā receptē, bet tā baltā daļa ir gaisīgāka)

process:
* tumšā daļa:
salauza un izlausē šokolādi; sakuļ olas, cukuru un vaniļu; pievieno šokolādi un turpina maisīt; sakuļ saldo krējumu un iemaisa olu-šokolādes masā; uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem, liek mīklu veidnē un cep aptuveni 25 minūtes; kad padzisusi, uzklāj baltās šokolādes kārtu un uz nakti liel ledusskapī.
* gaišā daļa:
sakuļ olas; atsevišķi sakuļ arī saldo krējumu; izkausē balto šokolādi, kad padzisusi, iejauc putukrējumā; tad uzmanīgi iecilā sakulto olu baltumu

ēd ar apelsīnu mērci (aplesīnu sula, miziņa un grand marnier vai cointreau)
un, jā, receptē nav miltu.

mēs parasti ņemam aptuveni 1/3-1/2 sastāvdaļu un sanāk pietiekami liela

Atbildēt | Diskusija


from: [info]zurka
date: Okt. 8., 2009 - 12:29 pm
#

šokolādi izkausē, protams :)
un tad tai pievieno kafiju (tad viss pārējais kā rakstīts)

Atbildēt | Iepriekšējais


az

from: [info]az
date: Okt. 8., 2009 - 01:21 pm
#

o, šī patiešām izklausās pēc īstas šokolādes tortes, treknas un saldas un labas.
kādu šokolādi jūs pērkat?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zurka
date: Okt. 8., 2009 - 01:55 pm
#

esmu taisījusi tikai šveicē :)
bet gan jau der jebkāda tumšā un jebkāda baltā
citām šokokādes kūkām laimas 70% esmu pirkusi

Atbildēt | Iepriekšējais