šokolādes kūka

« previous entry | next entry »
Okt. 7., 2009 | 10:47 pm
posted by: phebe in pajautaa

Sveiki!

Ir doma cept šokolādes kūku. Iesakiet visgaršīgākās šokolādes kūkas recepti! :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

from: [info]zurka
date: Okt. 8., 2009 - 12:29 pm
#

nedaudz ķepīga, bet ļoti laba - dubultais šokolādes muss

vajag:
* tumšajai kārtai:
- 450 g tumšās šokolādes
- nedaudz rūgtas kafijas
- 225ml saldā krējuma
- 2 olu baltumi
- 6 olu dzeltenumi
- 125g cukura
- 1 karote vaniļas esences vai vaniļas cukura
* gaišajai kārta:
- 400g baltās šokolādes
- 450ml saldā krējuma
- 3 olu baltumi (nav oriģinālā receptē, bet tā baltā daļa ir gaisīgāka)

process:
* tumšā daļa:
salauza un izlausē šokolādi; sakuļ olas, cukuru un vaniļu; pievieno šokolādi un turpina maisīt; sakuļ saldo krējumu un iemaisa olu-šokolādes masā; uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem, liek mīklu veidnē un cep aptuveni 25 minūtes; kad padzisusi, uzklāj baltās šokolādes kārtu un uz nakti liel ledusskapī.
* gaišā daļa:
sakuļ olas; atsevišķi sakuļ arī saldo krējumu; izkausē balto šokolādi, kad padzisusi, iejauc putukrējumā; tad uzmanīgi iecilā sakulto olu baltumu

ēd ar apelsīnu mērci (aplesīnu sula, miziņa un grand marnier vai cointreau)
un, jā, receptē nav miltu.

mēs parasti ņemam aptuveni 1/3-1/2 sastāvdaļu un sanāk pietiekami liela

Atbildēt | Diskusija


from: [info]zurka
date: Okt. 8., 2009 - 12:29 pm
#

šokolādi izkausē, protams :)
un tad tai pievieno kafiju (tad viss pārējais kā rakstīts)

Atbildēt | Iepriekšējais


az

from: [info]az
date: Okt. 8., 2009 - 01:21 pm
#

o, šī patiešām izklausās pēc īstas šokolādes tortes, treknas un saldas un labas.
kādu šokolādi jūs pērkat?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zurka
date: Okt. 8., 2009 - 01:55 pm
#

esmu taisījusi tikai šveicē :)
bet gan jau der jebkāda tumšā un jebkāda baltā
citām šokokādes kūkām laimas 70% esmu pirkusi

Atbildēt | Iepriekšējais