Okt. 8., 2009 | 12:29 pm
No:: zurka

nedaudz ķepīga, bet ļoti laba - dubultais šokolādes muss

vajag:
* tumšajai kārtai:
- 450 g tumšās šokolādes
- nedaudz rūgtas kafijas
- 225ml saldā krējuma
- 2 olu baltumi
- 6 olu dzeltenumi
- 125g cukura
- 1 karote vaniļas esences vai vaniļas cukura
* gaišajai kārta:
- 400g baltās šokolādes
- 450ml saldā krējuma
- 3 olu baltumi (nav oriģinālā receptē, bet tā baltā daļa ir gaisīgāka)

process:
* tumšā daļa:
salauza un izlausē šokolādi; sakuļ olas, cukuru un vaniļu; pievieno šokolādi un turpina maisīt; sakuļ saldo krējumu un iemaisa olu-šokolādes masā; uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem, liek mīklu veidnē un cep aptuveni 25 minūtes; kad padzisusi, uzklāj baltās šokolādes kārtu un uz nakti liel ledusskapī.
* gaišā daļa:
sakuļ olas; atsevišķi sakuļ arī saldo krējumu; izkausē balto šokolādi, kad padzisusi, iejauc putukrējumā; tad uzmanīgi iecilā sakulto olu baltumu

ēd ar apelsīnu mērci (aplesīnu sula, miziņa un grand marnier vai cointreau)
un, jā, receptē nav miltu.

mēs parasti ņemam aptuveni 1/3-1/2 sastāvdaļu un sanāk pietiekami liela

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: