Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-12-09 23:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es bieži nemēdzu žēloties. Tb man vismaz pašai tā šķiet. Bet nu ir tā reize, kad gribas drusku pabrēkt par saviem radiniekiem.

No sērijas: pērles un cūkas. Laukos sestdienas pusdienās mūždien tiek ēsti kartupeļi. Vārīti. Kurus māte samizo rūpnieciskos apmēros. Un tad svētdien tie kartupeļi tiek apcepti. Nu tad es tur apcepu arī ķīplokus, sīpolus, pielieku garšvielas, piemēram, hmeli-suneli. Tā taupīgi, jo daudz nav - lai pietiek ilgākam laikam. Koroč šitai svētdienā visi, kas spēj runāt, nāca klajā ar paziņojumu, ka garšsvielas pie kartupeļiem eso fuj, pē. Labi vēl, ka rozmarīnu neatvedu un nepieliku (manā mājā cepti kartupeļi bez rozmarīna vispār skaitās tā kā neēdami), tad droši vien ar bļodu iemestu.
Nēnu, protams, ko var gribēt no cilvēkiem, kuru mīļākā (un vienīgā) garšviela ikdienā ir vegeta, bet nu... Labi vēl, ka neprotestē pre manu vistu marinēšanu jāņogu vai ābolu sulā. Kad tante ar to nodarbojās, marināde sastāvēja pamatā no majonēzes un etiķa - tb kuņģa sāpes garantētas, nezinu kā citiem, man noteikti.
Bet nu labi, koroč, sūds ar viņiem - ceps šiem karbonādes un kotletes, lai priecājās. Stulbie stulbeņi! ;/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nulle
2014-12-10 00:00 (saite)
:(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-12-10 00:08 (saite)
Ka es tev saku!
Tiem cilvēkiem AuKstā Kulinērija būtu "Karbonāde FraŅču Gaumē"!
Brāļa sieva joprojām visos svētkos taisa tos salātus, ko es pirms 15 gadiem ierādīju! ;/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nulle
2014-12-10 00:10 (saite)
Tā mēdz būt. (Starp citu, mūsu "karbonāde franču gaumē" Francijā neesot pazīstama :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-12-10 00:12 (saite)
Es domāju, ka francūži noģībtu, par tādu izdzirdējuši (un jo sevišķi ieraudzījuši dabā to brīnumu)! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2014-12-10 08:31 (saite)
ar majonēzes restīti...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-12-12 00:05 (saite)
Tas tak šiki! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]muzungu
2014-12-10 00:18 (saite)
Es reiz radiem ieteicu, ka vistu vajag cept uz upeņu lapām. Smuks aromāts piedodas. Izbrāķēja, panna piedegusi, vistai neko nejūt, viss slikti un lapas ar pagalam :D Pēc gada tā pati radene man to ieteica, kā pašas atklātu kulināro brīnumu. Kuce gatavā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-12-10 00:22 (saite)
Vot!!! Riktīgi kuce!
Man šitā bija ar Lāču burkānmaizi: pirms kāda gada brālis atveda, tad nu visi babuļi nezināja kā slavēt, cik garda, tak, sasodīts, kad es jau pirms 15 gadiem atvedu, tad ēda un teica: ai, jocīga kaut kāda!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]muzungu
2014-12-10 00:47 (saite)
es vēl saprastu, ja paši būtu cepuši... cilveki ir jokaini, nudien.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2014-12-10 08:54 (saite)
a ko padarīsi, ja visu mūžu ēduši parastus ceptos, jo kas rozmarīnu padomju cilvēkam dos. es savās mājās arī varu aizmirst par rozmarīnu un ķiplokiem - neviens neēdīs. krāsnī ceptiem atļaujos timiānu, to vēl ēd, bet neteiktu, ka baigi sajūsmā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-12-12 00:05 (saite)
Nu tavējie jaunieši vēl dumi, mans Juniors līdz gadiem 11 arī boršču neēda, negaršojot (pat pagaršojis nebija)... ;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mausoons
2014-12-10 08:55 (saite)
Pilnīgi saprotu Tavu sapīkumu.
Ilgas audzināšanas rezultātā tagad mēs uz 3 cilvēkiem mizojam ne vairāk kā 6 mazus kartupeļus. Es ciest nevaru vārītus ceptus kartupeļus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-12-12 00:04 (saite)
Mhm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vineta
2014-12-10 12:44 (saite)
Tā ir sava kulinārā komforta zona, no kuras radiem negribas līst ārā [tā gudri pasaka] ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-12-12 00:03 (saite)
/ar apbrīnu skatās Murķim mutē/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2014-12-10 19:38 (saite)
nu bet arī
в чужой монастырь

tu tak arī būtu šokā, ja TAVĀ mājā kādam ienāktu prātā cept Fraņču karbonādes

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-12-12 00:03 (saite)
Nu manā mājā pa lielam virtuvē neviens cits netiek ielaists ;)
Agrāk bija citādi. Es taisīju viskautko, visi ēda, brālis pēc tam lika sievai man zvanīt un receptes salātiem prasīt. Tad pirms kādiem 6-7 gadiem, kad man uznāca lielais pī..., es izlaidu grožus no rokām. Ēst tāpat jau taisīju, bet mehāniski - tās pašas karbonādes, kotletes, utt. Un pa šo laiku viņi ir izlaidušies;/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?