Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2009-05-03 18:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kičens

Šodien uznākusi kičen-iedvesma: ar žāvētām plūmēm & sieru pildīta vistas fileja šķiņķa rullīšos un saldajā cepti banāni ar šokolādi un saldējumu. Otrajā saldajā Užavas alus + hokejs, kur kapājiens būs interesantāks kā vakar, es ceru. Tā neko svētdiena, es jums teikšu. Un laiciņš šodien jāāāuks, tik ļoti, ļoti, ka veco dienu staigājam-maršrutiņš pa smukajām vietām tika izstaigāts un nowīvināts pa visiem 100%! Mīlu šo pavasari!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]buka
2009-05-06 14:28 (saite)
man kā reiz vakar sagribējās sataisīt vistu ar žāvētām aprikozēm, riekstiem un fig zin vēl ko. :) tā ka viss jau pa dienu bija iegādāts, bet pēc vakariņām pie jums... ehhh nom nom

enīvei, tā kā es nekukoju, tad pastāsti plz kā tu tās plūmes ar vistu gatavo, lai aptuveni ir kāda nojausma...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2009-05-06 14:39 (saite)
Ok
Ņem vistas fileju (es rēķināju 1 fileju uz 1 cilvēku)
1) Uz uzkarsētas pannas apcep tās no katras puses, lai iegūtu zeltainu brūnumu, cepot apkaisa ar sāli & pipariem. Pēc tam šīs ņem nost no pannas & iegriež "kabatiņas"(resnākām filejām griezu pat divas)
2) Pildījumam: sarīvē sieru, sagriež žāvētas plūmes (veselas tomēr ir par lielu) un garšai nedaudz piegriež žāvēta šķiņķa gabaliņus, visu samaisīju ar čilli mērci (bet var arī ar krējumu, salsas mērci vai ko citu, kas garšo)
3) iegūto pildījumu kārto iekšā "kabatiņās" un "aiztaisa ciet" ar šķiņķa sloksni, nostiprina ar zobu kociņiem /šeit būtu jāpiezīmē, ka šķiņķa sloksnītes labāk lai ir lielas pēc izmēra, bet plāni sagrieztas - vieglāk būs nostiprināt & tā arī negāžas ārā viss pildījums/
4) liek cepeškrāsnī vismaz uz 180 -200 grādiem un ļauj tam visam sakust/sacepties. gatavību pārbaudīju, nedaudz iegriežot vistas filejā - ja gaļa jau ir balta - tātad gatavs! Aptuveni ar 20 minūtēm jārēķinās, bet nekas sareģīts tur nav & ātri pagatavojama ņamma :)
Lai garšo!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buka
2009-05-06 14:51 (saite)
senkjuu...
tagad ir nojauta un var "create"| :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]buka
2009-05-07 12:23 (saite)
atskaiti gribi?

viss sākās ļoti cerīgi... sagriezi aprikozes, piezīmēju ev, ka vajadzēs sīpolu nopirkt...
iemetu bļodā sagrieztos augļus, piemetu klāt pūres adžiku 1. tk, jo ļoti stipra, salīdzinot ar citām, saldo krējumu un tomātu sulu, un vistu piebēru vēl estragonu, timiānu un raudeni aka oregano- lai kau bik iemarinējas...
tad zvana vīrs un saka, ka uz ventspili jābrauc.... tā tas viss nostāvēja stundas 5as...
vakarā 11os cepu pēc tavas metodes: apcep vistu, iegriež, kamēr dziest apcepu bik arī aprikozi, tad vistā iekša krāmēju sieru un aprikozes... tā ka irbulīši mums mājās nav, sakārtoju stikla traukā pārlejot ar saldo krējumu, atlikušās aprikozes un sieru un sacepās...
šorīt jau vairs tikai viens gabaliņš izdzīvojis...
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2009-05-07 12:29 (saite)
Gut, gut! Skan bezgala gardi, īpaši jau tas timiāns :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?