pajautaa

šašliks

« previous entry | next entry »
Maijs. 25., 2013 | 11:25 am
posted by: samantta in pajautaa

Labdien

Atvainojos, ja pagalam dumjš jautājums, bet šašliks nekad nav taisīts, tas darbs vienmēr atstāts pieredzējušākiem cilvēkiem, bet tagad esmu Anglijā, briesmīgi sakārojās kaut ko šašlikveidīgu uzēst. Atradu recepti, kas sauc pēc kakla karbonādes. Aizgāju pie vietējā miesnieka, izskaidroju ko man vajag, ka spraudīšu uz iesmiņiem un cepināšu - man bija tikai izvēle starp cūkas plecu un kāju (stilbu laikam, ja precizāk), viņiem nemaz tāda kakla karbonāde nav vai slēpjas zem kāda cita vārda. Jebkurā gadījumā, nopirku to stilba gabalu, atnācu mājās, skatos maisiņā, gaļa jau lieliska, smaržo tā, ka jāģibst, tikai gandrīz nekur nekāda taukuma. Laikam miesnieks mani pārpratis un ielicis liesāko ko var atrast, jo tas, protams, viņa acīs labākais.

Tad nu jautājums - vai būs ok, ja taisīšu šašliku no tiem liesajiem gabaliem? Ja tā kārtīgi samarinē uz nakti, būs ok, nebūs sauss?

Paldies liels.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Maijs. 25., 2013 - 01:31 pm
#

kāpēc lai nebūtu o.k.?
Viss atkarīgs no tā kā cepsi.
Liec uz iesma cieši blakus, pa starpai uzspraužot sīpolus vai kādu dārzeni.

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Maijs. 25., 2013 - 01:33 pm
#

baidos, jo nebūs tradicionālais uz grilla, bet gan izraku šitādu brīnumu priekš tiem, kas dzivo pilsētās un nav kur šašliku cept :D

http://www.fotoreceptes.lv/pilsetas_sasliks.html

Atbildēt | Iepriekšējais


muzungu

from: [info]muzungu
date: Maijs. 25., 2013 - 01:35 pm
#

ja man šašlikam gadās iepirkt tādu liesāku gaļu, tad uz iesma spraužot, starp gabaliņiem uzspraužu arī speķa sķēliti. Nu kūpinato speķīti. Ir tad baigi laba garša un arī pati gaļa lietas sulīgāka.

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Maijs. 25., 2013 - 01:37 pm
#

oo, lieliski, tā recepte tieši sauc pēc speķa gabaliņiem. tad jau būs labi, paldies. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Maijs. 25., 2013 - 01:43 pm
#

Cik saprotu, tad tajās salās tauku daļu neēd. Vari speciāli prasīt, ka tev vajag tos taukus. Jocīgi gan visi skatīsies, bet gan jau nogriezīs.

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Maijs. 25., 2013 - 01:47 pm
#

nu jau par vēl - viss ir nopirkts. bet nu, būs māciba priekšdienām, bet tagad cilpoju uz veikalu pēc speķīša.

Atbildēt | Iepriekšējais


muzungu

from: [info]muzungu
date: Maijs. 25., 2013 - 01:51 pm
#

Ēd, ēd un var nopirkt gan smukus cauraudzīšus, gan kakla karbonādes, gan kārtīgus cepešus ar visām ādam. Tikai jāskatās kur pērk - ne visos lielveikalos ir laba izvēle.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Maijs. 25., 2013 - 04:48 pm
#

es tik atstāstu citu piedzīvojumus pie miesniekiem. Nezinu, kā ir lielveikalos.

Atbildēt | Iepriekšējais


MaKo

from: [info]mako
date: Maijs. 25., 2013 - 02:51 pm
#

Variants ir nopirkt speķi un ietīt plānās speķa šķēlītes katru lieco gabaliņu.
Vai cept īsu laiku uz karstām oglēm - lai aprauj garoziņu un neiztk sula.
Ja lasi krieviski - te vesels blāķis lielisku recepšu un knifu - http://stalic-kitchen.livejournal.com/tag/%D1%88%D0%B0%D1%88%D0%BB%D1%8B%D0%BA

Atbildēt


from: [info]susure
date: Maijs. 25., 2013 - 03:20 pm
#

nākamreiz droši pērc shoulder joint. Vēlams kādā no ķēdes value vai smartprice produktu, jo tā ir ķip sliktāka gaļa. t.i. ar taukumiņu :)

Atbildēt


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Maijs. 25., 2013 - 03:42 pm
#

Šī ir laba recepte. http://www.fotoreceptes.lv/sasliks.html

Atceries, ka sāls jāber īsi pirms cepšanas, tad nebūs sauss. :)

Atbildēt