porcelāna lellīte ([info]neraate) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2009-09-09 12:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kūka dzimšanas dienai
Lūdzu iesakiet kādu kūkas vai tortes recepti, kas nebūtu sarežģīti pagatavojama un pārāk dārgām izejvielām. Ejot ciemos uz dz.d. izdomāju, ka negribu dāvināt dāvanu - gribu ierasties ar kūku vai torti vai keksu. Vēlētos, lai jūs man ieteiktu pašu pārbaudītas receptes, kuras nevar neizdoties - pavārmākslā par galīgu ķerēbli mani nevarētu nosaukt, bet saldumu cepšanā nejūtos tik droša, turklāt cepšana paredzēta iepriekš neizmēģinātā cepeškrāsnī, tātad rezultāts var sanākt neparedzams. Tātad vajag labu recepti, vēlams lai rezultāts gardumgards un iespēja visu salaist grīztē - minimāla. :)
bet vispār variet palielīties ar izcilām receptēm, kurās var izmantot rudens veltes.
Jau iepriekš pateicos!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]savaadaisu
2009-09-09 13:24 (saite)
Mans jājamzirdziņš - rulete:
8 olas
1 graņonka miltu
1 graņonka cukurs
dajebkas pēc izvēles ko iekšā smērēt (baigi gadri ir iebiezināts piens ar biezpienu un marmelādes gabaliņiem)

Atdala baltumus no dzeltenumiem. Puto katru atsevišķi. 2/3 cukura dzeltenumiem. 1/3 cukura baltumiem. Kad tas saputots, ļoti lēnām un prātīgi iemaisa putoto baltumu dzeltenumos vienlaicīgi arī pievienojot miltus (ideāli ja var sijāt).
Ta ka tas viss ir iemaisīts būtu jāsanāk pufīgai un čaganai masai.
Uz plātes jau ir uzklāts cepampapīrs (lai vieglāk no plātes dabūt nost) un ir jau ieslēgta cepeškrāsns uz 200 grādiem. Lej masu uz plāts, izlīdzina un liek plāti cepenē. Cep kamēr apbrūnējas virskārta, vai arī kad deguns jūt garšīgu smaržu. Cep minūtes 10 - 15 9ir gadījies ka vajag ilgāk), atkarīgs kāda cepeškrāsns un cik biezs masas slānis uz plāts.
Gad gatavs, ņem ārā, dabū nost no papīra, bet atstāj uz papīra virsū. Pārklāj ar brūkleņu ievārījumu vai putotu ķiršu ievārījumu, vai to ko es augstāk minēju, vai dajebko pēc sirds patikas. Smuki prātīgi sarulē, ietin tajā pat papīrā un noliek nostāvēties. Lieku tā lai rulete stāv uz acīm, nu lai vaļā nerulējas un lai tā mala piespiežas.

Ja sanāks tā kā man parasti, ta 2 gabaliņi un pieriejies būsi kā :) ļoti labi paēdis cilvēks.

Pagatavošanas ilgums atkarīgs no iemaņām un priekšdarbiem. Man parasti neprasa vairāk par 30 -40 minūtēm.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]neraate
2009-09-09 13:37 (saite)
cik liela rulete sanāk? vai tas ir atkarīgs no plātes izmēra

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]savaadaisu
2009-09-09 13:41 (saite)
Pēc izmēriem nepateikšu. Cepu uz plāts, kas defaultā bija plīts komplektācijā. Sanāk gan diezgan bieza. Uz lielākas plāts mierīgi varētu likt. Nu līdz šim ar vienu tādu ir pieticis līdz 7 cilvēkiem, jo rulete patiešām sanāk diezgan sātīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]minikin
2009-09-09 14:46 (saite)
Varu ieteikt vienu ļoti vienkāršu, bet garšīgu ķiršu kūku. Viegli pagatavojama. Ja pat man garšīgi sanāca, pieņemu, ka Tev sanāks vēl labāk ;)

Kūkai vajadzēs:
1,25 glāzes kefīra
1 tējkaroti sodas
1 glāzi konservēto ķiršu/ķiršu kompota/ķiršu ievārījuma
1 glāzi cukura
2 olas
1,5 glāzes miltu

Visu sajauc, iesmērē pannu ar eļļu un cep 20-30 min 200 grādu temperatūrā.
Gatavai kūkai var (ieteicams) uzziest šokolādes krēmu (parasto Nutella vai tml) un kūka gatava :)

(Atbildēt uz šo)


[info]duplicity
2009-09-09 15:15 (saite)
Var jau necept, bet taisīt želejkūku, piemēram no biespiena, ogām, končām, rozīnēm, žāvētiem našķiem, šokolādes u.c.
Vai to pašu šokolādes desu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?