| Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā (savaadaisu) rakstīja gardumi kopienā, |
Mans jājamzirdziņš - rulete:
8 olas
1 graņonka miltu
1 graņonka cukurs
dajebkas pēc izvēles ko iekšā smērēt (baigi gadri ir iebiezināts piens ar biezpienu un marmelādes gabaliņiem)
Atdala baltumus no dzeltenumiem. Puto katru atsevišķi. 2/3 cukura dzeltenumiem. 1/3 cukura baltumiem. Kad tas saputots, ļoti lēnām un prātīgi iemaisa putoto baltumu dzeltenumos vienlaicīgi arī pievienojot miltus (ideāli ja var sijāt).
Ta ka tas viss ir iemaisīts būtu jāsanāk pufīgai un čaganai masai.
Uz plātes jau ir uzklāts cepampapīrs (lai vieglāk no plātes dabūt nost) un ir jau ieslēgta cepeškrāsns uz 200 grādiem. Lej masu uz plāts, izlīdzina un liek plāti cepenē. Cep kamēr apbrūnējas virskārta, vai arī kad deguns jūt garšīgu smaržu. Cep minūtes 10 - 15 9ir gadījies ka vajag ilgāk), atkarīgs kāda cepeškrāsns un cik biezs masas slānis uz plāts.
Gad gatavs, ņem ārā, dabū nost no papīra, bet atstāj uz papīra virsū. Pārklāj ar brūkleņu ievārījumu vai putotu ķiršu ievārījumu, vai to ko es augstāk minēju, vai dajebko pēc sirds patikas. Smuki prātīgi sarulē, ietin tajā pat papīrā un noliek nostāvēties. Lieku tā lai rulete stāv uz acīm, nu lai vaļā nerulējas un lai tā mala piespiežas.
Ja sanāks tā kā man parasti, ta 2 gabaliņi un pieriejies būsi kā :) ļoti labi paēdis cilvēks.
Pagatavošanas ilgums atkarīgs no iemaņām un priekšdarbiem. Man parasti neprasa vairāk par 30 -40 minūtēm.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: