atmiņas par domām ([info]teja) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-12-23 19:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es gribu z sv saldajā ēdienā pagatavot ābolu sacepumu ar vaniļas mērci (nevienam nav lustes vakarā pārēsties un mums joprojām ir ļoti daudz savējo ābolu). tikai, lūk, nesaprotu - tādas receptes, kā esmu iedomājusies, laikam nemaz nav. gribas kaut ko kā strūdeles pildījumu, ko ilgi cep lēnā krāsnī. gribas ābolu, rozīņu, ruma, kanēļa garšu, varbūt kādu riekstu. vai tāds ēdiens ir vai arī es esmu izdomājusi kaut ko, kā nemaz nav? vai var uz dullo ņemt un cept sagrieztus vai sarīvētus ābolus + rumā izmērcētas rozīnes? ābolus saldākus vai cietās antonovkas? vai kāds man kaut ko, lūdzu, varētu ieteikt?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2008-12-23 20:05 (saite)
es to visu saliktu vismaz plānā smilšu mīklas veidnē- citādi tāda zapte vien būs:)

(Atbildēt uz šo)


[info]zintish
2008-12-23 20:07 (saite)
hmm
nu teorētiski var nopirkt saldētu kārtaino mīklu
un ietīt viņā ķausi, kas sataisīts no sagrieztiem āboliem un vēlamajām garšvielāmun apkaisīt ar pūdercukuru
un cept ne pārāk karstā krāsni, kā tādu ruleti, apziežot ar kaut vai mazuliet eļļas (jo savādāk tā mīkla apsvilst)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]teja
2008-12-23 20:38 (saite)
es gribu bez mīklas, tur jau tā lieta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]teja
2008-12-23 20:44 (saite)
atradu tomēr
http://www.receptes.lv/lat/pamatedieni/sacepumi/?recipeid=10130

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skuka
2008-12-23 20:59 (saite)
Nezinu, es Tavā vietā mēģinātu uztaisīt veco, labo ābolu-baltmaizes sacepumu, ko ēd ar pienu. Slapjums atkarīgs no tā, cik maizes liksi. Es ņemtu daļu pienā mērcētas (neilgi) baltmaizes, sagrietzus antonovkas (un tikai antonovkas! nekas cits plkātsaizēm un sacepumiem vispār neder), tās rumā mērcētās rozīnes, sakultas olas un visas garšvielas pēc patikas. Un tad sajaktu kopā dziļā plātnē un ceptu. Varbūt es pieliktu arī drusku skābā krējuma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2008-12-23 21:11 (saite)
Paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2008-12-23 21:13 (saite)
davai, es pameklēšu vēl kādu recepti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2008-12-23 21:16 (saite)
šitais arī izklausās baigi labi
http://www.receptes.lv/lat/deserti/auglu/?recipeid=4777

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anonymous
2008-12-23 21:20 (saite)
Aizmirsti to sodu (wtf?) - bez iepriekš. pieredzes tā var dabūt tikai padomju kūkās raksturīgi "sodas garšu"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skuka
2008-12-23 21:22 (saite)
apmēram tas pats ir - tikai man miltu vietā lika veco baltmaizi. sanāca nevienmērīgāks, bet reizē, šķiet, interesantāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2008-12-23 21:19 (saite)
Princips bija vienkāršs kā pasaule un Rūķis padomju televīzijā, stāstīdams, ka jātaupa maize, to mācīja katru vakaru:
Maizi sagriež un izmērcē pienā, sagriež ābolus, un tad šos abus liek kārtu kārtām ieziepētā (atvainojos, esmu sadzēries un sanīcis - ietaukotā) traukā, kautru kārtu pārkaisa ar cukuru, pāri visam pārlej olas/piena/cukura (šo nu es tagad pēc čuja), vaniļas, kanēļa (ja ir vēlēšanās) samaisījumu. Un šauj krāsnī iekšā. Ēd ar pienu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2008-12-23 21:24 (saite)
vovo, tas ir īstais. ēd siltu, pārlietiu ar aukstu pienu. un kanēļa labi daudz uz tas maizes! es pat varbūt nelietotu rumu, jo manā laikā nekāda tāda ruma nebija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anonymous
2008-12-23 21:30 (saite)
Nē, ruma tur nav goč pendel

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2008-12-23 21:31 (saite)
Bet āboli skābie - think antonovka + cukurs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2008-12-23 21:19 (saite)
Pats galvenais - apjoz savus prāta gurnus, paturot prātā dotos padomus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2008-12-23 21:41 (saite)
un esi gudrs kā čūska un bez viltus kā balodis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?