atmiņas par domām ([info]teja) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-12-23 19:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es gribu z sv saldajā ēdienā pagatavot ābolu sacepumu ar vaniļas mērci (nevienam nav lustes vakarā pārēsties un mums joprojām ir ļoti daudz savējo ābolu). tikai, lūk, nesaprotu - tādas receptes, kā esmu iedomājusies, laikam nemaz nav. gribas kaut ko kā strūdeles pildījumu, ko ilgi cep lēnā krāsnī. gribas ābolu, rozīņu, ruma, kanēļa garšu, varbūt kādu riekstu. vai tāds ēdiens ir vai arī es esmu izdomājusi kaut ko, kā nemaz nav? vai var uz dullo ņemt un cept sagrieztus vai sarīvētus ābolus + rumā izmērcētas rozīnes? ābolus saldākus vai cietās antonovkas? vai kāds man kaut ko, lūdzu, varētu ieteikt?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]anonymous
2008-12-23 21:19 (saite)
Princips bija vienkāršs kā pasaule un Rūķis padomju televīzijā, stāstīdams, ka jātaupa maize, to mācīja katru vakaru:
Maizi sagriež un izmērcē pienā, sagriež ābolus, un tad šos abus liek kārtu kārtām ieziepētā (atvainojos, esmu sadzēries un sanīcis - ietaukotā) traukā, kautru kārtu pārkaisa ar cukuru, pāri visam pārlej olas/piena/cukura (šo nu es tagad pēc čuja), vaniļas, kanēļa (ja ir vēlēšanās) samaisījumu. Un šauj krāsnī iekšā. Ēd ar pienu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2008-12-23 21:24 (saite)
vovo, tas ir īstais. ēd siltu, pārlietiu ar aukstu pienu. un kanēļa labi daudz uz tas maizes! es pat varbūt nelietotu rumu, jo manā laikā nekāda tāda ruma nebija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anonymous
2008-12-23 21:30 (saite)
Nē, ruma tur nav goč pendel

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2008-12-23 21:31 (saite)
Bet āboli skābie - think antonovka + cukurs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?