ю ([info]ttp) rakstīja,
@ 2011-11-08 18:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

ar otro piegājienu izdevās uzmeistarot garšīgākos falafeļus, kādus esmu ēdis


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2011-11-08 19:57 (saite)
oo- padalies receptē

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dooora
2011-11-08 20:05 (saite)
+++

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2011-11-08 20:21 (saite)
xxx

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2011-11-08 20:29 (saite)
☜☝☟☞
paļģis!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2011-11-08 20:30 (saite)
dāri dāri
vāri vāri

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ttp
2011-11-08 20:20 (saite)
2 cups čikenzirņus iemērc uz nakti ūdenī (galvenais nelikt klāt sāli, bet 2 tējkarotes sōdu, kas padara tos mīkstākus, jo sāls tos nobloķē)

pēc mērcēšanas liek bļodā ar pussīpolu un 2-5 ķiploku daiviņām, pieber koriandru, kuminu, sāli, pipars un sablenderē smukā masā (var atstāt gabaliņus, vismaz man tā patīk)

pēc tam pievieno 2,5 ĒK rupjos miltus, sašņikātus pētersīļus un kinzu, kādu karoti tahini vai vnk sezama sēklas, paprikas pulveri, vai kajēnas piparus. Šo visu samaisa un noliek malā uz 45 min - 1h patusēt.

pievieno 2 TK sōdu un kārtīgi samaisa.
saslapina rokas un rullē bumbiņas aprikožu lielumā.

tad ķeramies pie katla
es taukvārei (lol) izmantoju augu taukus, bet var ņemt arī eļļu.

bumbiņas ar karoti lieku iekšā un ik pa laikam apgriežu otrādi, lai vienmērīgi apcepas. 4-6 minūtes un gatavs, bet tad kad ir vienmērīgi zeltaini brūnas var ņemt ārā un likt notecināties uz virtuves dvieļa.
Un tad tik liek uz zoba - ar ko kopā tas jau cits stāsts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]marija
2011-11-08 20:10 (saite)
izskatās pēc kino

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ttp
2011-11-08 20:10 (saite)
dinamiskais

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lapsamaza
2011-11-09 10:04 (saite)
ooo!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lapsamaza
2011-11-09 10:07 (saite)
hah- tik līdzīgi, bet pavisam savādāk es šitos putniņus taisu- garšo ar drošvien- tik līdzīgi, bet pavisam savādāk!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2011-11-09 10:11 (saite)
kā tad tu jamos taisi?
man primais mēģinājums viss izšķīda taukvāres laikā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lapsamaza
2011-11-09 10:42 (saite)
zirņus izvāra. uz pannas apcep biku: papriku, burkānu, selerijas kātu, sīpolu, kuminu, kajenu, sāli, cukuru. saber kopā ar zirņiem (zirņu ir tā kā drusku vairāk nekā pārējo zvēru) klāt pētersīļus un sablenderē. tad sataisa bumbiņas- es parasti ignorēju rīvmaizes un miltus- bet var arī ar tiem padarboties- un uz pannas eļļā no divām pusēm apcepu. ir gardi, bet skaic, ka man šinī metodē nesanāk tik akurāti glītas bumbiņas- man drīzāk plācenīši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2011-11-09 10:44 (saite)
aha, izklausās pēc gardiem vegburgeriem
tie milti vai maizes drupačas ir tas, kas satur viņus kopā, tāpē arī sanāk bumbiņas.
kā man tagad negribas ar velo braukt pie zemnieka pēc dārzeņiem šitajā aukstumā, brrr
jāsaņemas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lapsamaza
2011-11-09 11:05 (saite)
pfff- droš, ka tas aukstums nav nemaz TĀDS. vot man patiešām negribas, piemēram, otro dienu pavadīt nerunāšanas un mājas režīmā (ar mērķi kautkā atrast slimojot kautkur pazaudēto balsi)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2011-11-09 13:00 (saite)
bija fantastisks izbrauciens ar vanagiem un meža zosīm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lapsamaza
2011-11-09 13:25 (saite)
izklausās pēc Nilsa Holgersona brīnišķīgā ceļojuma Lāgerlēvas motīvos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piene_ne
2011-11-09 19:26 (saite)
es daru vēl vienkāršāk - zirņu zupas pārpalikumiem pievienoju to, kas ledusskapī un garšvieluplauktā aizķēries, un rullēju bumbas :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaika
2011-11-09 12:11 (saite)
tie ir falafeļi? es jau notrausu siekalu ar domām par pončikiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ttp
2011-11-09 13:00 (saite)
pats tu ponchiks (kaut va tos arī drīz uztaisīšu, ar biezpiena un marmelādes pildījumu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2011-11-09 13:05 (saite)
a pasak, ka neizksatās pēc biezpiena pončikiem.. but tell/show me less, jo izskatās šausmīglabi jebkurā gadījumā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?