ю ([info]ttp) rakstīja,
@ 2011-11-08 18:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

ar otro piegājienu izdevās uzmeistarot garšīgākos falafeļus, kādus esmu ēdis


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2011-11-08 19:57 (saite)
oo- padalies receptē

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dooora
2011-11-08 20:05 (saite)
+++

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2011-11-08 20:21 (saite)
xxx

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2011-11-08 20:29 (saite)
☜☝☟☞
paļģis!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2011-11-08 20:30 (saite)
dāri dāri
vāri vāri

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ttp
2011-11-08 20:20 (saite)
2 cups čikenzirņus iemērc uz nakti ūdenī (galvenais nelikt klāt sāli, bet 2 tējkarotes sōdu, kas padara tos mīkstākus, jo sāls tos nobloķē)

pēc mērcēšanas liek bļodā ar pussīpolu un 2-5 ķiploku daiviņām, pieber koriandru, kuminu, sāli, pipars un sablenderē smukā masā (var atstāt gabaliņus, vismaz man tā patīk)

pēc tam pievieno 2,5 ĒK rupjos miltus, sašņikātus pētersīļus un kinzu, kādu karoti tahini vai vnk sezama sēklas, paprikas pulveri, vai kajēnas piparus. Šo visu samaisa un noliek malā uz 45 min - 1h patusēt.

pievieno 2 TK sōdu un kārtīgi samaisa.
saslapina rokas un rullē bumbiņas aprikožu lielumā.

tad ķeramies pie katla
es taukvārei (lol) izmantoju augu taukus, bet var ņemt arī eļļu.

bumbiņas ar karoti lieku iekšā un ik pa laikam apgriežu otrādi, lai vienmērīgi apcepas. 4-6 minūtes un gatavs, bet tad kad ir vienmērīgi zeltaini brūnas var ņemt ārā un likt notecināties uz virtuves dvieļa.
Un tad tik liek uz zoba - ar ko kopā tas jau cits stāsts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?