MikusR ([info]ugunszirgs) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2005-05-20 11:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kulšu Olenis
Parasti sestdien vai svētdien. No rīta... ap 9-iem.. Smalki sagriež 1-2 ķiplokdaiviņu, pieber: 1 kk (kafijas karotīti bez kaudzes) Vegetas vai garšīgāk Santamarijas Dārzeņu garšvielas, 1 kk sauso pētersīļu, 1 kk sauso diļļu, 1 kk sausās paprikas, 1 ng (naža gals) karija, 1 ng sāls, 1 ng cukura, pieskrāpē drusku muskatrieksta, var pievienot arī ķimenes, maltus melnos piparus, nedaudz uzlej karstu, gandrīz vārošu ūdeni, lai saslapst, apmaisa. Pielej kādu glāzi piena un iekuļ 3 olas. Lej uzkarsušā biez-sienu pannā, kurā ielieta eļļa un izkusis sviesta picis; var liet, protams, arī teflonietē :))). Atstāj uz lēnas(!) uguns. Olenim recinoties vēlams to iedalīt 6-8 daļās, lai process vienmērīgāks. Kad Olenis sarecinājies, pa daļām var apgriezt uz otru pusi un pārlikt ar siera šķēlītēm. Kad nu tās izkusušas, ļauj nedaudz atdzist, liek uz šķīvjiem un patērē ar majonēzi, krējumu u.c., kā vēlies :))) Lai garšo :))


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]skuka
2005-05-20 12:32 (saite)
Viss būtu labi, tikai kāda vella pēc kaltētas garšvielas un visādas santamarijas, ja var lietot svaigās, un simts punkti būs garšīgāks!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2005-05-20 12:40 (saite)
Un sākumā eļļā apcepināt sīpolus, papriku un svaigus tomātus;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

..
[info]ugunszirgs
2005-05-20 12:52 (saite)
nu nesanāca ziemā uz palodzes sa-audzēt.. piedod, ja vari ;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ..
[info]cane
2005-05-20 14:52 (saite)
Tagad jau var visur kur nopirkt svaigas pa nelielaam naudinjaam

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

tikai..
[info]ugunszirgs
2005-05-21 16:37 (saite)
ne naktī.. vai izrāpjoties no midzeklīša :)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?