tati ([info]tati) rakstīja,
@ 2009-10-21 13:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:gribu uz siltajām zemēm
Entry tags:nomnomnom

zand(ART)s
Vakar par vienu mazu haltūriņu dabūju ~9 kg zivju - ~ 5 kg smagu zandartu, ~3 kg smagu lasi un ~ 1 kg nesmagu zandartu. Ja pirms gada es varēju čīkstēt, ka nemāku gatavot zivis, tad nu noteikti šādu domu var izmest no galvas (un citu vietu) smadzenēm. Bet, tā gatavošana ir tas vieglākais process. Tīrīju no zvīņām, šķērdu iekšas un griezu galvu, cirtu lielo asaku. Īsāk sakot - jomajō, zivju tīrīšana ir vīriešu padarīšana. Bet, teikšu godīgi, uzšķēržot to milzu zandartu, sajūtas nebija necik tīkamas - milzu dzīvnieks (kuru es saucu par dinozauru) paliek milzu dzīvnieks...

Priekšautu gan es novilku neilgi pirms gultā līšanas, jo pēc pieprasījuma nācās cept skrummmmmšķīgo ābolkūku. Ņam.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]selma
2009-10-21 13:22 (saite)
īstena saimeniece :) man tāāā garšo zivis, bet es toč nemāku tās gatavot. kur nu vēl iztīrīt/notīrīt

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2009-10-21 13:30 (saite)
tici man, zivis ir vieglāk pagatavot vieglāk, nekā gaļu. Galnais, lai mājās ir cepeškrāsns :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]selma
2009-10-21 13:54 (saite)
cepeškrāsns ir jā! pat pannas un katli un veidnes un formas! :D es obešaju - viendienu saņemšos! česnoje pioņerskoje :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2009-10-21 13:58 (saite)
un tad fotki v stuģiju! Tu zini tak, pēc šādiem izteicieniem: "toč nemāku tās gatavot" prasās pēc bildes ;]]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cheezyfreez
2009-11-03 02:45 (saite)
davai sievietes pie pliits un taisa man eest - es ar zivs tiiriishanu tikshu galaa. ka tik siipoli nav masveidaa jaasmalcina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]veed_logs
2009-10-21 14:27 (saite)
dajoš skrummmmmšķīgās ābolkūkas recepti. arī gribu!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2009-10-21 14:59 (saite)
grūti iedot recepti, jo taisu to uz t.s. čuju. Respektīvi,
paņemu 200 gr margarīnu EVE (vai sviestu), pieberu klāt cukuru (aptuveni 2/3 no krūzes), kanēli un mandeļu esenci. Visu kārtīgi ar roku saputoju, putoju, putoju, līdz margarīns ir gaisīgs. Tad ik pa laikam beru klāt miltus līdz mīkla kļūst drupena un rīvējot rokas tā nelīp klāt pie rokām, bet veidojas mazi mīklas kripucīši, kas atkrīt atpakaļ bļodā. Tad uzberu drupeno mīklu uz veidnes (kura pārklāta ar cepampapīru) un visu smuki izlīdzinu. Uzberu pa virsu smalki sagrieztus ābolīšgabalus, kanēli, brūno cukuru, drupinātos lazdu riekstus (man tādi īpašiem - kūkām) un lieku cepeškrāsnī uz ~180-190 grādiem. Pēc kāda laika pa virsu uzleju krējumu, kurš sajaukts ar kanēli + cukkur. Var arī neliet, tāpat ņam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]veed_logs
2009-10-21 15:16 (saite)
šitas der. tu sanāk nevienu olu klāt neliec, ja? sviests ar miltiem un cukuru? nav tāda smagnēja un pārāk miltaina? nu, pamēģināšu katrā ziņā. danke-anke!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2009-10-21 15:26 (saite)
ņea - neviena ola neplīst kūkas dēļ ;]
Miltaina un smagnēja nav, jo tā mīkla (vismaz kā es taisu) nav biezāka par 1 cm, bet ābolīši ir gandrīz divi reizes vairāk. Tā tač kūka, mēn.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]veed_logs
2009-10-21 15:27 (saite)
oki-doki. mēģināšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]xoox
2009-11-02 01:28 (saite)
šonakt lasu vecos ierakstus, un pēkšņi sapratu, ka Tu esi riktīgi forša ;)

tas tā, mazumiņš Tev jaukākai rītdienai :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2009-11-02 09:44 (saite)
hei hei, paldies par pirmdienas prieciņu! :]
Lai tev nedēļa tikpat priecīga, cik man pirmdiena!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?