šašliks
« previous entry | next entry »
Maijs. 25., 2013 | 11:25 am
posted by: samantta in pajautaa
Labdien
Atvainojos, ja pagalam dumjš jautājums, bet šašliks nekad nav taisīts, tas darbs vienmēr atstāts pieredzējušākiem cilvēkiem, bet tagad esmu Anglijā, briesmīgi sakārojās kaut ko šašlikveidīgu uzēst. Atradu recepti, kas sauc pēc kakla karbonādes. Aizgāju pie vietējā miesnieka, izskaidroju ko man vajag, ka spraudīšu uz iesmiņiem un cepināšu - man bija tikai izvēle starp cūkas plecu un kāju (stilbu laikam, ja precizāk), viņiem nemaz tāda kakla karbonāde nav vai slēpjas zem kāda cita vārda. Jebkurā gadījumā, nopirku to stilba gabalu, atnācu mājās, skatos maisiņā, gaļa jau lieliska, smaržo tā, ka jāģibst, tikai gandrīz nekur nekāda taukuma. Laikam miesnieks mani pārpratis un ielicis liesāko ko var atrast, jo tas, protams, viņa acīs labākais.
Tad nu jautājums - vai būs ok, ja taisīšu šašliku no tiem liesajiem gabaliem? Ja tā kārtīgi samarinē uz nakti, būs ok, nebūs sauss?
Paldies liels.
Atvainojos, ja pagalam dumjš jautājums, bet šašliks nekad nav taisīts, tas darbs vienmēr atstāts pieredzējušākiem cilvēkiem, bet tagad esmu Anglijā, briesmīgi sakārojās kaut ko šašlikveidīgu uzēst. Atradu recepti, kas sauc pēc kakla karbonādes. Aizgāju pie vietējā miesnieka, izskaidroju ko man vajag, ka spraudīšu uz iesmiņiem un cepināšu - man bija tikai izvēle starp cūkas plecu un kāju (stilbu laikam, ja precizāk), viņiem nemaz tāda kakla karbonāde nav vai slēpjas zem kāda cita vārda. Jebkurā gadījumā, nopirku to stilba gabalu, atnācu mājās, skatos maisiņā, gaļa jau lieliska, smaržo tā, ka jāģibst, tikai gandrīz nekur nekāda taukuma. Laikam miesnieks mani pārpratis un ielicis liesāko ko var atrast, jo tas, protams, viņa acīs labākais.
Tad nu jautājums - vai būs ok, ja taisīšu šašliku no tiem liesajiem gabaliem? Ja tā kārtīgi samarinē uz nakti, būs ok, nebūs sauss?
Paldies liels.
from:
auksts_entelekt
date: Maijs. 25., 2013 - 01:31 pm
#
Viss atkarīgs no tā kā cepsi.
Liec uz iesma cieši blakus, pa starpai uzspraužot sīpolus vai kādu dārzeni.
Atbildēt | Diskusija
from:
samantta
date: Maijs. 25., 2013 - 01:33 pm
#
http://www.fotoreceptes.lv/pilsetas_sas
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
muzungu
date: Maijs. 25., 2013 - 01:35 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
samantta
date: Maijs. 25., 2013 - 01:37 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
hessin
date: Maijs. 25., 2013 - 01:43 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
samantta
date: Maijs. 25., 2013 - 01:47 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
muzungu
date: Maijs. 25., 2013 - 01:51 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
hessin
date: Maijs. 25., 2013 - 04:48 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
mako
date: Maijs. 25., 2013 - 02:51 pm
#
Vai cept īsu laiku uz karstām oglēm - lai aprauj garoziņu un neiztk sula.
Ja lasi krieviski - te vesels blāķis lielisku recepšu un knifu - http://stalic-kitchen.livejournal.com/t
Atbildēt
from:
susure
date: Maijs. 25., 2013 - 03:20 pm
#
Atbildēt
from:
termostats
date: Maijs. 25., 2013 - 03:42 pm
#
Atceries, ka sāls jāber īsi pirms cepšanas, tad nebūs sauss. :)
Atbildēt
from:
devian
date: Maijs. 25., 2013 - 03:53 pm
#
http://thumbnails.visually.netdna-cdn.c
http://www.englishmeat.co.uk/wp-con
Atbildēt