rediiss ([info]rediiss) rakstīja,
@ 2012-04-24 09:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
gardumu pētniecība

tā. nu, kāpēc vajadzēja lasīt visādus neinteresantus blogus? lai ierēktu par biužām. bet kāpēc vajadzēja rēkt tik daudz? tāpēc, ka pati nezini, kāpēc, rediis. a viss beidzās ar to, ka tajā blogā uzzināju, ka mafinos un mōrā ir dabujami šie mazie, trauslie, saldie, jaukie, kraukšķīgie, drupelīgie, vārdsakot, figūrai bīstamie draudziņi makarōni

pie nosaukuma makarōns nekādi nevaru pierast. jo makarōns manā latvieša galvā ir pavisam savādāks. bet nu.

es ar to visu gribēju teikt, ka tagad man būs jāiet ekspudīcijā uz mafiniem un mōru.

vispār es biju arī ekspudīcijā uz cinamonubōnu, ko te daži bija sareklamējuši tā, ka man jau burtiski siekalas tecēja. bet, jāsaka, guvu vien vilšanos. ibo sienas un bulku kastes tajos jūsu cinamonubōnos ir neveselīgi zaļganā krāsā, kas apetīti ne tikai neizraisa, bet pat pilnīgi otrādi - samazina. tak štrunts ar to krāsu, lielā sāpe ir tā, ka man negribēja pārdot bulku! jo tas esot Paraugs. ... ? ... KO? paraugus es līdz nelabuma varu aplūkot tajās zaļajās kastītēs, kas paredzētas līdzi ņemšanai un sildīšanai mikroviļņu krāsnī. pārdodiet man to sasodīto bulku! nē, nepārdošot. esot jāgaida, kamēr izcepsies jauna. tā es aizgāju pupās.

bet mafinos man līdz šim ir gājis labi. tāpēc ceru, ka arī makarōnu pētniecība soksies.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]f
2012-04-24 10:20 (saite)
mandeles? jopcikrallā. pē :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]f
2012-04-24 10:20 (saite)
bet glīti gan izskatās!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rediiss
2012-04-24 10:31 (saite)
es godīgi sakot, nezinu, kur viņiem tās mandeles. varbūt pulverī saberztas. tas cepums ir kaukas līdzīgs, bet ne gluži identisks, bezē. tikai ar garšiņu. mmmmm (^-^)
bet nu labi, ka tev negaršo, jo ta tu neaizskriesi un neapēdīsi visus manus makarōnus hehe

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2012-04-24 10:38 (saite)
Mandeles ir mandeļu miltu formātā http://www.joepastry.com/category/miscellaneous-desserts-and-cookies/macarons/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2012-04-24 10:41 (saite)
nure, uzminēju :) es gan recepti neesmu pētījusi. man tikai stāstija, ka meitenes ir gājušas makaronu cepšanas kursos. un no tā man bija skaidrs, ka ar manām konditora spējām, nav ko tur vispār līst iekšā hehe

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2012-04-24 10:49 (saite)
Nu tur ir visādi momenti, kuros var kaut ko salaist dēlī, pie tam receptes un tehnoloģijas ir dažādas. Man galvenā problēma ir cepeškrāsns, kura cep nevienmērīgi un ir pārāk maza, lai uzreiz ieliktu pietiekami daudz cepumu. Vienreiz taisīju, bet neizkaltējās īsti līdz galam, būs jāmēģina vēl kādu reizi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2012-04-24 10:40 (saite)
man pietiek citu saldumu, ar kuriem aizrauties :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2012-04-24 10:42 (saite)
piemēriņu lūdzu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2012-04-24 10:48 (saite)
aij, es jau konzervatīva - šokolāde, saldējums un baltie zefīri :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2012-04-24 10:49 (saite)
Tad Tev ceļš uz Rimi, tur tagad ar Rimi karti vaniļas zefīri ir par 1.89 kilogramā, tiešām svaigi un garšīgi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2012-04-24 10:56 (saite)
es nekad pati nepērku zefīrus. nekad! jo tad es noēdīšu visu paku, a ja sveramie, tad, dievs žēlīgs, kas to lai zina, kā tas beigsies :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2012-04-24 11:02 (saite)
lūk, tas ir raksturs!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rediiss
2012-04-24 10:53 (saite)
ā, klasiskās vērtības! nav nekāda vaina. manas iepriekšējās nometnes vietā pie mājas bija saldumu bode ar spešal krembrulē zefīriem šokolādē. agdies. labi, ka tie izbeidzās paši no sevis, jo es mūsu attiecības pārtraukt nespēju gh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2012-04-24 10:56 (saite)
ir arī tādi krembrulē bez šokolādes. akjel...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2012-04-24 11:01 (saite)
Maximās pa reizei ir tādi milzīgi zefīri ar iebiezināto pienu iekšā... ja uz pasaules ir personificēts kārības grēks, tad tie ir šie zefīri!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2012-04-24 11:03 (saite)
saki, jāpamēģina? =)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2012-04-24 11:08 (saite)
Tikai tad, ja Tev ir dzelžains raksturs :) Bet vispār viņus vairāk par diviem nav iespējams apēst, līdzīgi kā ar cepumiem Svetlana :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2012-04-24 11:17 (saite)
[cītīgi pieraksta]
maksimā vēl ir karamelizētie banānu čipsi, omg

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2012-04-24 10:24 (saite)
Kas tas par Cinamonu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2012-04-24 10:32 (saite)
oj, sajaucu, cinabōns.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2012-04-24 10:38 (saite)
Nu jā, bet kur? Spicē? Kaut kā esmu palaidusi garām šādas zīmīgas vietas atvēršanos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2012-04-24 10:39 (saite)
es biju spicē, jā. otrā stāvā blakus maķītim.
labi, ka ir ciba, hehe :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2012-04-24 10:48 (saite)
Būs jāaiziet ievērtēt, kaut gan jau tagad ir skaidrs, ka ar bezdievīgu sviesta daudzumu tādas pašas bulkas var mierīgi uzcept arī mājās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2012-04-24 10:50 (saite)
tak noteikti! tur laikam svarīga arī tā mērce vai glazūra, vai kas tas tur ir, ko pārlej pāri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2012-04-24 11:00 (saite)
To arī var mājās uztaisīt, un nevajag \m/ krējumsieru no ASV \m/, pietiek ar Kāruma svaigo sieru :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?