Rīgas rūgtie citroni
Šī bija ļoti slikta diena, bet tas nu tā.
Vispirms bija ļoti sliktas ziņas, pēc tam kādu brīdi raudāju un spārdīju sienas. Tad ilgi staigāju pa pilsētu ar seru Ričmondu un nolēmu piedzerties.
Uznāca pusmūža kundzītes neprāts un nopirku limončello. (Lai nolādēts, kas antipodiem un liķieriem tic!)
Nē, nu, iespējams, ka pasaulē ir ļoti godīgi un pat garšīgi limončello. Taču tas, ko ražo nešķīstais Romandzero nams (Casa Romanzero), ir pēdējais sūds. Man nav tādas pieredzes, bet ir pietiekami dzīva iztēle, lai saprastu, ka tieši tā varētu garšot sūds, ko kāds mēģinājis no glāzes izmazgāt ar citronu aromāta "Fairy". Un piegāzis labi daudz cukura, lai slēptu pēdas.
Izdomāju, ka garšu varētu uzlabot, ja piespiestu īsta citrona sulu. Meklējot pareizo proporciju, izbeidzās citrons un izbeidzās pudele. Bet pēdējai glāzei garša bija gandrīz tīri tā nekas.
Ja manī neritētu livoniešu asinis, būtu iereibusi. Tagad jūtu tikai vieglu nīgrumu izmisuma vietā. Paldies, limončello, paldies, krietnie citronu audzētāji. Varbūt vēl šovakar pastrādāšu.
Vispirms bija ļoti sliktas ziņas, pēc tam kādu brīdi raudāju un spārdīju sienas. Tad ilgi staigāju pa pilsētu ar seru Ričmondu un nolēmu piedzerties.
Uznāca pusmūža kundzītes neprāts un nopirku limončello. (Lai nolādēts, kas antipodiem un liķieriem tic!)
Nē, nu, iespējams, ka pasaulē ir ļoti godīgi un pat garšīgi limončello. Taču tas, ko ražo nešķīstais Romandzero nams (Casa Romanzero), ir pēdējais sūds. Man nav tādas pieredzes, bet ir pietiekami dzīva iztēle, lai saprastu, ka tieši tā varētu garšot sūds, ko kāds mēģinājis no glāzes izmazgāt ar citronu aromāta "Fairy". Un piegāzis labi daudz cukura, lai slēptu pēdas.
Izdomāju, ka garšu varētu uzlabot, ja piespiestu īsta citrona sulu. Meklējot pareizo proporciju, izbeidzās citrons un izbeidzās pudele. Bet pēdējai glāzei garša bija gandrīz tīri tā nekas.
Ja manī neritētu livoniešu asinis, būtu iereibusi. Tagad jūtu tikai vieglu nīgrumu izmisuma vietā. Paldies, limončello, paldies, krietnie citronu audzētāji. Varbūt vēl šovakar pastrādāšu.
(Žēl, ka man negaršo alus.)
Mierinājumam varu teikt, ka arī no ļoti laba limončello nākamā dienā var būt ļoti slikti.
Cedra ir dzeltenā miziņa, bez baltma un nemaz sulas
offtopic
Nekāda personiska naida.
protams, es nevaru lielīties kā lietpratējs, bet Romā (un no Romas atvesto) dzēru tikai pa tiešo no saldētavas. +35 grādos tas ir bonuss.
(Uz tā fona, kas varētu būt, nupat jau šķiet tīrais sākums - tikai darbu un naudas lietas).