atis ([info]atis) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2012-03-15 09:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Smadzeņu skalošana
Nezināju, ka cibas aptauju atbildēm ir max. simbolu ierobežojums, tādēļ ideja realizēta nepilnīgi. Par situācijas atrisinājumu jābalso beigās.

-----------------------------

“Jurīt, nāc taču vienreiz ēst zupiņu”, vecāmāte, nostājusies virtuves durvīs, jau trešo reizi teica sešgadīgajam puišelim, kas spēlējās uz dzīvojamās istabas paklāja.

1. “Nenākšu”, atteica puika. Viņam aizvien bija slikti no pirmīt nočieptā un negausīgi aprītā saldās rozīņmaizes maizes kukuļa. “Nu, nenāc ar’ “, vecā sieviete beidzot neizturēja un ar blīkšķi aizcirta durvis. Lai tas izlaistais perdelis nosprāgst badā, viņa nikni nodomāja, man jau pietiek skalot smadzenes tam pilsētas kundziņam. “Zupu neēd, mērci neēd, kartupeļus neēd”, niknumam pamazām pārejot, pie sevis klusi bubināja vecmāmiņa, ielejot lielajā bļodā pienu, “takš pankūciņas gan jau uzēdīs”.

2. “Ko tu te visu dienu bļausties, ēd to zupu pati, ja jau tik garšīga”, no televizora priekšas atskanēja vienmēr nīgrā vectēva balss. “Neko nevar dzirdēt, ko pa televīziju tas te Godmanis saka. Un Juri, ko tu ar saviem klučiem te krāmējies, nāc paskaties kā tas bārdainais visiem skalo smadzenes - viņš reģionālo reformu taisīšot. Cietumā pie parašas tādiem vieta...”. Šie domu graudi Jurīti vairs nesasniedza - viņš labāk ēda vecmāmiņas glumo un bezgaršīgo piena klimpu zupu, nekā klausījās vectētiņa bezgalīgās politiskās tirādes, kas parasti beidzās ar attiecīgā politiskā darboņa nosūtīšanu pie parašas.

3. “Tu nedzirdēji? Es tev tūlīt iemācīšu kā ar veciem cilvēkiem runāt”, nupat no kūts ienākušais Jāņonkuls pacēla balsi. Viņš ļoti mīlēja ciemos atbraukušajiem radu bērniem skalot smadzenes, ar, viņaprāt, pamācošiem izteikumiem par to kā jebkurai nepaklausībai viņa bērnība sekoja, ja ne piekaušana līdz bezsamaņai, tad smagi miesas sodi. “Kad es biju jauns, par izrunāšanos dabūju ar zābaku pa ausi tā, ka trīs dienas mells gar acīm griezās un taisni noiet nevarēju”, Jāņonkulis iesāka un palika pusratā, jo mirkļa karstumā bija jau aizmirsis sava izvirduma sākotnējā iemeslu. “Nu i k čortu”, viņš norūca un iekliboja tualetē.

Poll #18888
Open to: All, results viewable to: All

Kas notiek ar Jurīti?

View Answers

Viņam zupu negribas un vecmāmiņa dodas cept pankūciņas
12 (41.4%)

Vecmāmiņas centieniem negaidīti palīdz vectētiņa politiskā purpināšana
5 (17.2%)

Atnāk Jāņonkuls un pats nezin ko grib
12 (41.4%)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]quasi
2012-03-16 12:30 (saite)
tie atbilžu varianti ir smadzeņu ska;lošana!!!

(Atbildēt uz šo)


[info]quasi
2012-03-16 12:31 (saite)
p.s.

kas tas par ģimenes modeli, ka dzīvo vecmamma, vectēvs... un kaut kāds jāņoknuklis?

kāds ir jāņonkuļa ģimenes stāvoklis? cik viņš vecs???

katrā ziņā - ļoti dīvaini, kāpēc viņš tur dzīvo...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2012-03-16 12:42 (saite)
jāņonkuls ir vecvecāku kleinais dēls, neveiksminieks. bet jurītis vecvecāku čaklās, gudrās meitiņas ilzītes, kas uz pilsētu aizprecējusies, kantordarbā ar papīriem strādā, nav govij pie astes visu mūžu jākvern, mazais, uz brīvdienām atvestais, dēlēns. tik no šitā sanāk, ka ar zābaku pa ausi jāņonkulim bērnībā ir devis vecaistēvs purpinātājs. ko ta tagad tik mierīgs uz vecumu palicis? un kā ta tā ilzīte sveikā izsprukusi no 'kārtībai jābūt' miesassodiem? bet varbūt vecais bija godavīrs, kas meitenes nesit? kaut gan tāpat būs pāris reizes ar siksnu uzšāvis skuķim pēc kādas zaļumballes 8. klasē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]quasi
2012-03-16 12:54 (saite)
Izlīte ir pretīga!

Nevarēja brālim Jānim palīdzēt lielpilsētā iekārtoties, atrast normālu veceni!

bet tas visu izskaidro, jo man uz brīdi bija aizdomas, ka vnk Jāņonkuls ir kaut kāds piegulētājs, kad vecpapam sagribas grupveida miesasbaudas. Jāņonkulim, iespējams, spēcīgas tieksmes vai stingra roka uz SM...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2012-03-16 13:06 (saite)
un pussolis līdz pedofilijai.
mīļā jurīša labad paliksim pie glumajām piena klimpām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?