Nain ([info]neanderthalis) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2012-02-29 12:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kaut kāds marasms
Ar Pulkvedi tikos X ielas konspiratīvajā dzīvoklī. Par pagājības zelta laikiem, kad šeit diendienā uzturējās tūkstošrubļu palaistuves, kuras ar zelta lietu apveltīja brašie, apburošie un galantie čekas ārkārtīgi slepenie aģenti, liecināja vien no mitruma atlupušās tapetes un viegls urīna aromāts. Tomēr dzīvoklis perfekti kalpoja savam sākotnējam mērķim - šeit nebīstoties no svešām acīm varēja tikties ar tiem, kuri vēl darbojās Ienaidnieka aizmugurè.
- Tev nekad neizdosies uzvarēt Ventilatorä! , - nošņaukājās Pulkvedis.
- Kåpèc gan? Es esmu talantìgs, vèl sevi neatradis, jauns rakstnieks , kurš alkst slavas, vìna un grüpiju glåstu, kurš...
- Idiots tu esi! Muķis, kretìns, kurš pat neprot salikt komatus! Nožēlojams deģenerāts!,- siekaläm šķìstot no drebošås, bezzobainäs mutes, ķèrca Pulkvedis. - Es reiz mèģinäju. Četrdesmit tresajä. -viņš turpinåja,- un paskat, kas no tä iznåca..., -Pulkvedis ar savu vienìgo aci norädìja uz abäm käjas protèzèm.
- Laiks tavos zelta matos vijis sudrabstìgas, - gluzi nevietä nodeklamèju, jo man uz šädu Pulkveza dvèseles caureju nebija gatavas replikas.
-Daunis neiznésätais! Vai tad tu nezini, ka visu Cibu kontrolè un regulåri cenzè žìdu cionistu, ļauno mammu un Vatikåna apvienotais konglomeråts? Labåtie darbi nemaz netiek publicéti! Vini, redz, uz konkursa laiku administratoram Zupcim ir nolaupìjusi sievu, bèrnus, kåpostu salåtus un vinu mazo gimenes mìluli: Nìlas krokodilu vårdä Vasilijs Zaicevs. Tåpèc tagad Zupcis ir vinu marionete, grìdas lupata, šņupdräna un käjauts.
Un atkal man nebija ko atbildèt, arì visi cèlie dzejas sedevri pèksni bija izkritusi no galvas, tåpèc drümi klusèju.
- Bez tam, - Pulkvedis turpinåja,- lìdz darba nodosanas terminam ir palikusi stunda, bet tev vèl nav ne rindinas! Pag, kåda bija tèma?
- Hmm. Kas kas par bumbåm, auklåm, virvèm...å, atcerèjos! Tèma bija 'Laika deglis'.
- Un... -Pulkvedis gaidosi noraudzìjås manå neko neizsakosajä gìmì.
- Nu...ko lai tik debilä tèmå uzraksta? Tå tacu ir parodija par...
-Pats tu esi parodija! Tu gribèji, lai palìdzu tev radìt nemirstìgu sedevru, dèlin? Tad rau, ņem spalvu dzejdari un raksti! Raksti par mìlas mokåm, par revolüciju, par varoniem, par liktens skaudro pirkstu, raksti par eksistences mokäm, jel dzejniek! - Pulkvedis izsmèjìgi sauca.
Apstulbis vèros grìdå. Un sapratu, ka nekå nav!
-Man nekå nav, Meistar! Galvä nav nevienas pasas domas!
-Lük, tå ir cilvèces galvenå nelaime - neprasme domät. Un saucat vèl sevi par saprätìgiem, aunu bars! -, grütsirdìgi nopütås Pulkvedis.
Pèksni radusamies neveiklo klusumu centos aizpildìt ar kåda slågera dungosanu, un ko sanému Pulkveza niknu skatienu. Tad durvis nobükskèja vairäkas reizes un atstanèja bläviens!
-Atveriet, AKKA/LAA! Mums ir informåcija, ka sajäs telpäs notiek autortiesìbu pårkåpums. Bez autoru atlaujas tiek citèti Vinjona, Sekspìra un Harija Spanovska ar autortiesìbäm aizsargåti darbi! Nåciet laukå ar paceltåm spalvåm un aizvèrtåm mutèm! Jüs esat aplenkti, jums nav izredzu aizbègt!
Pulkvdis lènåm nogülås uz grìdas, tiesi laikå, lai klütu par kåjslauki omoniesu smagajiem zåbakiem. Jutu, ka tieku nogåzts zemè, jutu spèrienu pa muti, vèl kå no liela attåluma sadzirdèju savas meitenìgås raudas un Pulkveza balsi.
-Lüdzu, spied pogu 'publicèt', jo tåpat ir skaidrs, ka tu påråk stulbs, lai so ståstu cienìgi nobeigtu. Un es negribu ilgåk mocìties sajå marasmä.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]perkons
2012-02-29 12:36 (saite)
/Pieceļas kājās un aplaudē

(Atbildēt uz šo)


[info]planeeta
2012-02-29 12:43 (saite)
vauuuuu!!!

(Atbildēt uz šo)


[info]fjokla
2012-02-29 12:57 (saite)
Vāj, ku labs! Nu,es domāju šito bodīti var mierīgi klapēt ciet

(Atbildēt uz šo)


[info]neanderthalis
2012-02-29 13:25 (saite)
Nu tā. Visiem, kuriem nikni bola aci uz iztrūkstošajām garumzīmēm vai tās aizstājošajiem ķeburiem - šis marasms rakstīts uz SE 350i, kuram ir grūtības operēt ar lielu daudzumu teksta un regulāri pazūd garās un mīkstinājuma zīmes.
Radušamies postījumi jūsu ačiem netiek apmaksāti. Pardon.

(Atbildēt uz šo)


[info]susure
2012-02-29 13:45 (saite)
I lol`d.
forši :D

(Atbildēt uz šo)


[info]alison
2012-02-29 15:36 (saite)
Nåciet laukå ar paceltåm spalvåm
:DDD

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?