Vajag, vajag, vajag - [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 30th, 2012|12:39 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

vajag

[pelnufeja]
Sveiki!
Vai kādam no jums nejauši nav nevajadzīgs uzpurnis, kas varētu derēt salīdzinoši mazam sunim, konkrēti šim?
http://failiem.lv/g/kgsmcch?n=1#c
Vienkārši šodien nopirkām mazāko uzpurni, kāds veikalā bija, bet tas izrādās par lielu, pieļauju, ka uzpurņi šāda lieluma suņiem nemaz nav pārāk bieža parādība, tāpēc tādu aatrast varētu nebūt viegli.
Par uzpurni, protams, grasos maksāt, iemesls, kāpēc jautāju šeit cerībā, ka man paveiksies, ir nevēlēšanās un laika trūkums skraidīt pa dažādiem zooveikaliem.
Paldies jau iepriekš.
linkpiedāvāt variantu

Comments:
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:September 30th, 2012 - 02:14 am
(Link)
emm...kapēc viņam vajag uzpurni?
[User Picture]
From:[info]pelnufeja
Date:September 30th, 2012 - 02:06 pm
(Link)
Tāpēc, ka mēdz būt nikns pret cilvēkiem. Nav tā, ka viņš savā būtībā būtu agresīvs, bet viņam ir ļoti slikta pieredze ar cilvēkiem, piemēram, kāpņu telpā vai uz ielas viņš mēdz cilvēkiem atņirgt zobus, lēkt virsū, rūkt, nu, cilvēki ļoti baidās, es tak nevaru visu pasauli pārliecināt, ka mans suns patiesībā ir labs un draudzīgs, kāds viņš ir. Es uzskatu, ka ir situācijas, kurās viņam vajag uzpurni gan vina paša, gan mūsu un citu cilvēku sirdsmieram un drošībai. Un, protams, ļoti ceru, ka ar laiku viņš kļūs mierīgāks un draudzīgāks arī pret svēšiem.
From:[info]eermaniitis
Date:September 30th, 2012 - 10:09 am
(Link)
likums šādiem uzpurni neprasa - tur no suņa lieluma

šitādus kastēs jābāž esot ;)
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:September 30th, 2012 - 11:22 am
(Link)
pēc bildes jau nevar pateikt, cik šim skausts augstu no zemes ir ;)
[User Picture]
From:[info]pelnufeja
Date:September 30th, 2012 - 02:10 pm
(Link)
Es zinu, ka likums neprasa, bet man tomēr liekas, ka par visādām lietām vajadzētu izlemt, vadoties pēc reālās situācijas, nevis Likuma. :) Es esmu pazīstama ar par Džeraldu lielākiem suņiem, par kuriem varu galvot, ka viņiem uzpurni tiešām nevajag, bet, redz, likums prasa. :D
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:September 30th, 2012 - 04:11 pm
(Link)
iespējams,es kautko ļoti jaucu, bet tieši kur ir teikts,ka uzpurnim jābūt izrietoši no suņa lieluma?

ja nav runa par suņiem,kas atzīti par agresīviem, tad vienīgais,kad jābūt uzpurnim - tas ir sabiedriskajā transportā, un tas attiecas arī uz visām sīkžurkām.
pārējā laikā likums neprasa uzpurni nevienam lopam.
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:September 30th, 2012 - 04:30 pm
(Link)
Tā tiešām ir, ka uzpurņi pilsētā nav obligāti? Līdz ar to visādi slimie var staigāt apkārt ar saviem agresīvajiem "mīluļiem", kuri "nevienam jau nekož" kā vien tiem ienāk prātā?

[User Picture]
From:[info]termostats
Date:September 30th, 2012 - 04:31 pm
(Link)
Ok, tā tiešām ir. Kaut kāds stulbums.
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:September 30th, 2012 - 04:48 pm
(Link)
pieņemu,ka Tu tagad provocē, jo atrast likumu par mājdzīvnieku labturību nevar vienīgi,ja trūkst klaviatūras vai kādas krokas.

uzpurnis ir obligāts sabiedriskajā transportā un suņiem,kas atzīti par bīstamiem, respektīvi,kas ir uzbrukuši cilvēkam vai nogaiīnājuši citu mugurkaulnieku.
bet tā kā šajā valstī viss notiek tā,kā tas notiek, tad pa lielam nevienu nekas neinteresē. suņu nodeva,ko maksāju,aiziet kaķu klaiņojošo sterilizēšanai, sava suņa sūdu man maisiņā jānes pāris kvartālus,jo atkritumu urnu nav. suni kā tādu rotaļlietu var nopirkt jebkurš atsaldētais pilsonis,jo lielākā daļa uzskata,ka mājlops nav jākastrē, un vispār "sunītim taču gribās" līdz ar to tiek nekontrolēti vairoti lopi ar fiziskām/psiholoģiskām problēmām.
uz visiem tiem kvantumiem suņu,kas ir Rīgā, ir tikai daži apmācības laukumi - jo ir ļoti maz cilvēku,kam šķiet,ka suns būtu jāapmāca.

un pateicoties sabiedrībai,kādā mēs dzīvojam, tiem, ļoti mazskaitlīgajiem suņu saimniekiem,kas ir ieguldījuši sava suņa apmācībā, ir jābūt tiem,kas cieš no pārējo debīlisma, sākot ar mājdzīvnieku reģistru (kurā,protams,ir pārsvarā tikai tie suņi,kas apmeklē izstādes, vai nodarbojas ar sportu) un beidzot ar to,ka man ir jāklausās šādi vispārinoši izteikumi (un,kas ir ļaunākais, tos nevar apstrīdēt,jo tajos ir gana daudz taisnības).
tādi saimnieki,kā šī ieraksta autore,kam ir nedraudzīgs mazsuns un kas meklē uzpurni, ir reāls retums, varu tikai izteikt cieņu (konkrēti man ir iekoduši vienīgi mazsuņi).

bet lai Tu vēl vairāk nobītos - tad zini,ka ir tādi atsaldētie kā es,kas ar savu komisāru reksi / tofiku/ jabkānukurštosauc staigā ne tikai bez uzpurņa, bet arī bez pavadas. kas IR pret noteikumiem, bet man reāli pajāt,ko par to domā valsts pārvalde. vienīgā bēda, ne manu suni, ne kādu no mūsu treniņbiedriem izprovocēt ne uz ko nevienam neizdotos.
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:September 30th, 2012 - 05:03 pm
(Link)
Es, piemēram, esmu pret fotoradariem un gulošajiem policistiem, tā kā laikam tomēr nebūtu korekti, ja es sāktu moralizēt. :)

Bet man tiešām ir bail.
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:September 30th, 2012 - 05:17 pm
(Link)
tas ir ļoti ļoti komplicēts jautājums.
ja Tev tiešām ir fobija no suņiem - ir vērts pastudēt, kā izskatās suns,kam ir agresīvi nolūki, lai spētu uz to reaģēt.
ir ieteikumi nēsāt līdzi piparu gāzi (bet vai tā trāpīs sunim vai Tev acīs vēl ir jautājums) vai,piemēram - kā iespert sunim,kas uzbrūk (bet,ja es iedomājos situāciju,kurā man kāds uzbruktu un tempu kādā mans,cilvēkus glābt apmācītais suns, 99%,ka mestos mani aizstāvēt - (tfu-tfu-tfu tādas situācijas nav bijis un ceru,ka nebūs) BET tas temps un reakcija ir vājprātīgs cilvēka reakcijai..
visoptimālākais man šķiet,ka redzot suni,kas staigā bez pavadas vēlā stundā - ir jēga apstāties. un,ja saimnieks, to redzot, suni nepiesauc, pāriet ielai.
atmest stereotipus - piemēram, bulterjerus es zinu kā ūberdraudzīgākos suņus, toties manam sunim ir uzklupuši vairāki labradori.
nav jācīnās pret suņiem, ir jācīnās par sabiedrības izglītošanu. suns ir luksuss. ir jāpanāk,ka tos var turēt vienīgi tie,kas to var atļauties.
un arī tad no frīkiem neizvairīties, bet - tā tas ir jebkurā jomā.
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:September 30th, 2012 - 05:29 pm
(Link)
Mani vairāk uztrauc klaiņojošie. Es uzskatu, ka pašvaldības policijai vai kādam citam vajadzētu tos elementāri šaut nost, nevis auklēties un vai ignorēt. Varētu padomāt, ka klaiņojošs suns ir kaut kāda pilsētas sastāvdaļa, kura ir jāsargā.

Tāpat jāšauj ir arī tie, kuri ir kļuvuši agresīvi un kādam uzbrukuši. Momentā un uzreiz. Neatkarīgi no sugas.

Pēdējiem teikumiem īpaši piekrītu.
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:October 1st, 2012 - 02:48 pm
(Link)
tagad Tu nonāc pretrunās ar savu pirmo postu - jo skaidrs taču,ka klaiņojošajiem neviens uzpurni neuzliks.

pieņemu,ka Tev pašam suņa nav nekad bijis, citādi grūti izprasti tik radikālu viedokli. Nekas nav tikai melns vai balts.
es tieši par to šaušanu. pat,ja neiztirzājam klaiņojošo šaušanu, pieņemot,ka, ja būtu attiecīgie dienesti,tie spētu noteikt,vai tas ir tiešām klaiņojošs bezpajumtnieks, jeb no mājām pazaudējies mīlulis.
bet situācijā,kad suns kādam ir uzbrucis uzreiz sūtīt to uz giljotīnu.... situācijas ir dažādas un tāpat cilvēki. esmu gana daudz dzirdējusi par safabrucētām vai sagrozītām lietām - lai cik mīļi mums mūsu lopi nebūtu, runāt viņi nemāk un nereti šādās situācijās ir 1:1 cilvēku viedoklis un uzvar ne vienmēr tas,kurš saka taisnību.

bet nu jā, es nenoliedzami vairāk gribētu,lai izšauj tos cilvēkus,kas bezatbildīgi izturās pret lopiem un kuru dēļ tie nonāk uz ielas.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:September 30th, 2012 - 12:40 pm
(Link)
vari sašūt pati no džinsa vai brezenta auduma. galvenais aiz ausīm aizsprādzējamai siksniņai ielikt sprādzi un caurumiņus, lai ir gana stingri, bet nespiež.
ja vajag īslaicīgi (iešanai pie daktera vai manipulācijām mājās) ar purniņu var stingri aplikt pavadiņu vai platu marles saiti. galvenais, lai nav pārāk stingri un nenospiež purniņa asinsvadus un nervus
[User Picture]
From:[info]pelnufeja
Date:September 30th, 2012 - 02:11 pm
(Link)
Paldies. :) Nelaime tā, ka es šūt neprotu, bet to uzpurni tāpat vajag diezgan steidzami. :(