J. S. Badger ([info]217) rakstīja [info]random_bullshit kopienā,
@ 2013-04-23 21:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kā vienmēr
kamēr citur paplašina personīgo brīvību loku, lv domā tikai par to, kā visu maksimāli noregulēt, novienādot, standartizēt un ierobežot


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2013-04-23 21:10 (saite)
acīmredzot, ir lietas, kurās citi, iespējams, tomēr ir muļķīgāki par Latvijas valdību.
vai bērna klātbūtnē pīpēt tiešām nav noziegums?
un ne tikai. bieži sanāk tā, ka jaunietis sāk pīpēt tāpēc, ka vecāki nav rādījuši priekšzīmi, jo paši kūpinājuši uz nebēdu. ja ir tādas valstis, kas samierinās ar cilvēka slimumu un to pat leģitimizē, tad vismaz pie mums, acīmredzot, cilvēki nav tik nozombēti un mēģina vest tādu likumdošanu, kas tomēr liek cilvēkiem vismaz censties būt kaut cik labākiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]217
2013-04-23 21:14 (saite)
jā, prasta aizliegšana VIENMĒR visu atrisina
un CITI vienmēr zina labāk tavā vietā, kas tev piemērots

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2013-04-23 21:17 (saite)
domājams, ka jebkurš (CITS) ar veselu saprātu apveltīts cilvēks tiešām zinās labāk, ka bērna klātbūtnē smēķēt nav diez ko jauki. jo citādāk sanāktu bezspēcīgi noskatīties, tāpēc ir vajadzīgs likuma spēks. slava tiem cilvēkiem, kas redz, kā uz ielas kāds sit savu bērnu, un iejaucas - man liekas, tas, kurš iejaucās, tiešam zina labāk, nekā tas, kurš sita bērnu, tad nu redzi - gadījums, kurā citi tiešām zina labāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]217
2013-04-23 21:21 (saite)
slava mūžīgajam likumam, slava viņa spēkam, jo cilvēki ir aitas, kas paši vispār neprot domāt, un spēj rīkoties tikai citu rakstīta vārda pavadā.

šit, es brīnos, kā es vispār no rīta neaizmirsu elpot, man taču neviens nepateica, ka nedrīkst neelpot un vajag kustināt plaušas.
dies pasarg, kur mēs ar šitādu visatļautību un uzdrošināšanos nonāksim

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2013-04-23 21:26 (saite)
ir cilvēki, kas prot domāt, tāpēc viņi bērna klātbūtne nesmēķē, un par visādiem jauniem likumiem nesatraucas. bet ir cilvēki, kas neprot domāt, tāpēc ir vajadzīgs likums, kas uztur kārtību un palīdz novērst šādas sīkas kļūmes sistēmā, vēlams, iemācot šos cilvēkus nedaudz domāt.
it kā cilvēki prot domāt, tomēr pasaulē notiek ij slepkavības, ij zādzības un kas vēl tik ne, tāpēc ir likumi, lai parūpētos par šādiem cilvēkiem, kas it kā domā, tomēr vai nu domā par maz, slikti, vai nedomā nemaz.

no likumiem jābaidās tikai tiem, kas nedomā. jaunu likumu ieviešana aizskar tikai tos, kas rīkojas nepareizi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

'cause we know how
[info]217
2013-04-23 21:36 (saite)
no likuma ir jābaidās tikai tiem, kas nedomā, tiem, kas nedomā pareizi un tiem, kam deguns nepareizā formā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: 'cause we know how
[info]kirkegors
2013-04-23 22:11 (saite)
jā, pēc kara, lai tiesātu nacistus, speciāli izdomāja 'universālas cilvēktiesības' un likumus, saskaņā ar kuriem nacistus tiesāt, jo atbilstošie likumi vēl nebija izdomāti, jo vairāki nacistu, kā saka, 'noziegumi pret cilvēci' bija bezprecedenta. un saskaņā ar vēlāk pieņemtajiem likumiem, ar kuriem tiesāja kara noziedzniekus, nacisti bija tie, kam jābaidās, jo saskaņā ar likumiem šoreiz viņi bija tie, kas nedomā, nedomā pareizi un kam deguns nepareizā formā. varbūt nākotnē būs likumi, kas tiesās nacistu tiesātājus. utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: 'cause we know how
[info]217
2013-04-23 22:21 (saite)
nu un?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: 'cause we know how
[info]kirkegors
2013-04-23 23:47 (saite)
jo tie pēc nacistiem, piemēram, zināja labāk par nacistiem viņu pašu vietā, kurpretī nacisti savukārt zināja labāk par tiem un to vietā, kurus sūtīja uz koncentrācijas nometnēm. vienkārši tā ir normāla cilvēkbūšanas prakse, ka ir kāds, kas zin labāk un tavā vietā, un no tā nevar un nevajag izvairīties, jo nevar noliegt, ka ir cilvēki, kas nezin pat elementāro.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

dažādas kategorijas
[info]217
2013-04-24 10:17 (saite)
vienkārši tā ir normāla cilvēkbūšanas prakse, ka ir kāds, kas zin labāk un tavā vietā, un no tā nevar un nevajag izvairīties

šis princips ir loģisks tādās jomās, kā jaunu spēju/prasmju apguve (piemēram, sīcim kāds cits iemāca lasīt, kāds iemācās kaut ko jaunu no sava kolēģa darbā, kad kaut kas nav skaidrs)

bet tas normāli darbojas, ja pamatā ir pašiniciatīva - ka šāda izaugsme nepieciešama

tas ko es nepieņemu un kas mani kretinē ir
a) ja tāda "padarīsim tevi labāku" iniciatīva nāk no ārpuses, bez sākotnējās indivīda piekrišanas/apziņas, ka viņam šāda izaugsme ir nepieciešama, ja tā tiek uzspiesta (šajā konkrētajā gadījumā - ar likumu un aizliegšanām)
b) ja no ārpuses tiek uzspiests, kas ir labi/slikti, kas ir pareizi/nepareizi, kā vajag/nevajag

tobiš, tu par normu/izejas punktu pieņem to, ka tavs iekšējais vērtību uzstādījums balstās/ir balstāms ārējā sākotnē, ārējos kritērijos, citu (be it people or gods) noteiktā vērtību skalā, kas man nav pieņemami, līdz ar to īsti dialogs nav iespējams, jo defaultie uzstādījumi katram no mums ir atšķirīgi/nesavienojami (incompatible)







(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2013-04-23 21:14 (saite)
jo nav nožēlojamāka skata par jauno māmiņu, kas vd mazo ratos un aizrautīgi pīpē. tāpēc prieks, ka vismaz spriež par kaut kādu veidu, kā šādus pārpratumus kaut cik ierobežot. un tā tālāk, kamēr beidzot aizliegs cigaretes - lūk, tad cilvēcība beidzot būs guvusi nelielu uzvaru cīņā pret cilvēku degradāciju, slinkumu, izvirtību un postu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]imago_dei
2013-04-24 11:09 (saite)
Tad sanāktu kaut kā nekonsekventi, ka pīpēt nedrīkst, bet dzert drīkst, vajadzētu aizliegt arī lietot alkoholu bērna klātbūtnē.

Nezinu, man šķiet, ka pasīvās smēķēšanas ļaunums ir krietni pārspīlēts, es nesmēķēju, bet mani vecāki smēķēja un neskatoties uz to es kaut kā izdzīvoju, arī pazīstu citus, kuriem tēvs mājās kūpināja un arī kaut kā tomēr tie bērni ir izauguši, turklāt bez plaušu slimībām, traumām, etc. Nav jau runa par to, ka kāds tagad ies un speciāli jaundzimušajam pūtīs virsū dūmus.

(Atbildēt uz šo)


[info]imago_dei
2013-04-24 12:21 (saite)
Ja valstij patiesi tik ļoti rūpētu jauno paaudžu liktenis... Aptuveni tik pat lielu summu, ko valsts ir ieguldījusi Dienvidu tilta celtniecībā, Igaunija ir ieguldījusi demogrāfijā. Demogrāfija Latvijā nav nekāda prioritāte un šāda veida likumprojekti par smēķēšanu ir kā vienkārši uzmanības novēršana un acīmredzami lieliski darbojas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]217
2013-04-24 15:34 (saite)
mhm, šitais ir labs punkts :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?