deija ([info]deija) rakstīja [info]par_velti kopienā,
@ 2010-06-09 00:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
filmas par briivu
http://www.filmas.lv/
iisti veel neesmu sapratusi, kaa tieshi taas filmas par briivu var redzeet, vai jaaiet uz biblioteeku vai kaut kur jaaregjistreejas, bet nu iespeeja ir :) tikai jaaizdomaa, kaa atkost :)
ps ja uzzini, uzraksti!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pzrk
2010-06-09 00:24 (saite)
Skatīties var tikai no bibliotēku datoriem. :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deija
2010-06-09 00:26 (saite)
nu skaidrs. bet nu vienalga forshi. vajadzees aiziet uz biblioteeku, baigi sagribeejaas taas franka 10 minuutes noskatiities.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dusk
2010-06-09 01:20 (saite)
kas tur forši. Pa lielam lieliem darītājiem olas vajadzētu noraut. bibliotēkas ir par manu, tavu naudu. Visas vecās padomju multfilmas un filmas ir privatizēta. Tad nu sanāk vecie resursi tiek pārdoti pa 6-10 ls par disku vai absurdi kanāli veidoti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2010-06-09 08:56 (saite)
Norauj olas Bernes konvencijai, no tās visas problēmas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2010-06-09 09:11 (saite)
Paklau, varbūt vispirms aizej uz Nacionālo Kino centru un noskaidro, kā un kāpēc šis projekts tapis, pirms nicīgi izsakies par lietām, par kurām nezini. Kinocentrs, kas ir projekta filmas.lv veidotāji kopā ar Kultūras informācijas sistēmām, kā reiz cīnās par to, lai padomju laikā tapušās filmas, ko Rīgas Kinostudija piesavinājās un iztirgoja dāņiem, tiktu atzītas par valsts, nevis privātu vienas studijas īpašumu.
Autortiesības jau gan ir jamaksā tik un tā visām filmām (pat ja to autori ir miruši, viņiem ir mantinieki), un tieši tādēļ tikai bibliotēkās var skatīties šīs filmas par brīvu, jo bibliotēkas, kā tu raksti "ir par manu un tavu naudu". Vienīgais, kas no skatītāja tiek prasīts, ir piecelt savu pēcpusi no krēsla un aiziet līdz tuvākajai bibliotēkai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vikings
2010-06-09 11:08 (saite)
principā pietiktu arī ar pēdējo teikumu, bet nu patiesi lieliska atbilde. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2010-06-09 11:46 (saite)
paldies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dusk
2010-06-09 21:34 (saite)
LV bibliotēkas ir parodija, bet nu tas tā. Esmu bijis. Pat neiedziļināšos. Saderam: jaunais kalns būs ēka, kur neko nevar lietot, vecas tantes pa starpu, bezjēdzīgi dārgas lietas, kuras nevar izmantot vai radīti speciāli sarežģījumi un tā tālāk. Viss biblotēku figņa ir naudas ES grozīšana, nekas reāli labs un lietojams, funkcionējams tur nav izveidots.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dusk
2010-06-09 21:31 (saite)
Huiņa tas viss! Kāpēc tikai bibliotēkās ;) Pirms tam ntie projekti bijuši. pasakas.net ar var tās lietas skatīties un ne tikai bibliotēkā, bet ne filmas. Vai citi projekti. Arī ar Lattlecom saistīti. Latvieši bauri aizstāv slimas idejas. Plus mantinieku autortiesības ir pilnīgs murgs! Neieslīgšu dziļāk. Savukārt padomju laikā cilvēki par to saņēma algu, labu un radīja visiem darbus, kurus jau vienreiz visi apmaksāja ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?