Ātrais mājas vīns

« previous entry | next entry »
Jul. 23., 2014 | 02:49 pm
posted by: khosmos in pajautaa

šobrīd raudzēju bez speciālā vīna ierauga (lauku radu recepte), bet esmu dzirdējusi, ka varot arī iegādāties īpašo raugu, kas nogatavina vīnu 10 dienu laikā. vai ir iespējams dabūt gatavu mājas vīnu ļoti ātri, vai arī tās ir tikai izejmateriālu veikalu darbinieku sagudrotas muļķības?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

from: [info]zale
date: Jul. 23., 2014 - 03:37 pm
#

Var noraudzēt alkoholu arī 2-3 dienās ar vīnu raugiem no veikala, ja pievieno adekvātu rauga daudzumu un tur pareizā temperatūrā. Un ir pietiekoši daudz cukura sulā. Bet vīnam vēl jānogatavojas. Jo izrūgstot rodas balkusprodukti, visādi acetaldehīdi, metanols, propanols un daudz citu. Ar tiem lēnām raugs tiek galā vēlāk, procesā ko sauc par nogatavināšanu vai otrreizējo rūgšanu.

Principā, ja gribas ātru šmigu, dažās dienās tā būs. Nebūs visai garšīga, bet var cukuru pirms lietošanas piebērt, Un komplektā nāks galvassāpes un slikta dūša no visiem blakusproduktiem. Labākam vīnam nāksies pagaidīt dažas nedēļas, daudzos gadījumos - dažus mēnešus. Principā, pirmā varianta vietā labāk sajaukt spirtu ar sulu, būs kvalitatīvāk un garšīgāk.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 23., 2014 - 04:17 pm
#

vispār jau katrā vīnā ir šie blakusprodukti ;) jo tie ir normāla metabolisma darbības blakusprodukti sākot no acetona un beidzot visādiem aldehīdiem

kas raksturīgs vīna raugam, tad viņi ir dabīgie, kas dzīvo uz dotā auga miziņas un mākslīgie

dabīgie raugi var būt ļoti labi saderēs ar dotā auga garšas buķeti, bet parasti dod vairāk blakus produktu, mazāku grādu un vairāk jūtīgi pret kanibālu-raugu invāziju, tos var iegūt sākot no atbilstošo ogu termiski neapstrādātas mizas pievienošanai sulai un/vai vīnogu ķekaru vai pat rozīņu pievienošanai

par industriālajiem raugiem (bio-efekt' ražo mūsu vidējas kvalitātes) var nopirkt veikalā - noteikti būs tolerantāks pret alkoholu - neslimos ar "izmiršanu" procesa vidū, bet jāskatās kā būs ar garšas un smaržas buķeti gatavajā produkcijā

jebkurā gadījumā - vīns tas nav tikai alkohola rūgšana, bet arī vinizācijas process ;) kad produkts iegūst savu smaržu un specifisko garšu


turbo raugi industriālie 3 dienās pārvērš 60 litru mucu cukurūdens brāgā - ar specifisku smaržu un piegaršu ;) diez vai šo gribēs kāds sev vīna glāzē sajust

bet mums cibā ir ZIN, kas taisa mājas vīnus jau kuro gadu - iesaku konsultēties

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jul. 23., 2014 - 08:05 pm
#

+miljons par šo thread'u un atsevišķs miljons par ZIN.

Atbildēt | Iepriekšējais