pajautaa

fotoaparāts mammai

« previous entry | next entry »
Mar. 30., 2014 | 07:54 pm
posted by: tikko_pamodos in pajautaa

Gribu mammai (60 gadi) dzimšanas dienā uzdāvināt fotoaparātu (izpētīju interneta veikalu piedāvājumus, tagad vēršos pēc padoma pie jums): kurš no mazajiem digitālajiem fotoaparātiem, jūsuprāt, būtu ar vislabāko kvalitāti atbilstoši cenai 100 līdz 200 eiro? Tā, lai var kādu puķi dārzā noknipsēt un mazbērnus vasarā, ziemā pabildēt, kādu lauku ainavu - neko sarežģītu, bet lai bilde pēc tam attīstot ir gana smuka, krāsas feinas un arī cilvēkam gados un bez priekšzināšanām šajā jomā viss labi sanāktu? Dažiem digitālajiem aparātiem ir tāda pretīga zili pelēcīga nokrāsa visiem kadriem, kā no tā izvairīties un kam galu galā pievērst uzmanību, pērkot to aparātu? Paldies par labiem ieteikumiem un turpināsim iepriecināt savas mammas.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Mar. 30., 2014 - 08:26 pm
#

Es paskatītos, kuri no pazīstamu firmu (Canon, Nikon, Pentakx, Fuji, Panasonic +) aparātiem trāpa manā budžetā un tad dotos uz http://www.dpreview.com/ lasīt par viņiem.

Atbildēt | Diskusija


tikko_pamodos

from: [info]tikko_pamodos
date: Mar. 30., 2014 - 08:35 pm
#

Esmu izstudējusi firmu sarakstītos reklāmas tekstsu, šeit ceru uz tautas viedokli, nepastarpinātu un īstu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Mar. 30., 2014 - 08:41 pm
#

Firmu reklāmas tekstus varēja nelasīt :)
Dpreview ir visnotaļ cienījams apskatnieks. Visu apskatu lasīt arī nav vērts, bieži vien pietiek ar pēdējo lapu, kur aparāta + un - apkopoti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


osinsh

from: [info]osinsh
date: Mar. 30., 2014 - 10:08 pm
#

biedrs pareizi saka.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]santech
date: Mar. 30., 2014 - 08:56 pm
#

jebkurš Sony modelis ar burtu X modeļa nosaukumā. DSC-WX200 utt.
ja Canon, tad HS modeļa nosaukumā.
vispār - galvenais, lai ir CMOS sensors parametros.
Olympus un Samsung pat latviešu valoda ir izvēlnē, bet Samsung ir ar tām pelēkzilajām krāsām.

Atbildēt | Diskusija


Pacifists

from: [info]rudais_rudens
date: Mar. 30., 2014 - 10:24 pm
#

Pievienojos par Sony šajā cenu kategorijā ( ap 200 eiro). Ja ap 100 eiro, tad kaut ko no Canon vai Olympus.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]santech
date: Mar. 30., 2014 - 10:28 pm
#

nu.. ap 100 eur tie ziepīši pārsvarā ir vienādi. cik esmu redzējis - pārsvarā ar ccd matricām. bet nu vismaz ilgmūžibas pēc var ņemt dajebko tikai ne samsung

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Mar. 31., 2014 - 01:17 am
#

mana mamma vairākus gadus lieto mazu sony ziepīti, tīri tā neko. nekādās fīčās nav iedziļinājusies, kādu režīmu trāpās bez brillēm uzgriezt ar tādu bliež, reizēm sanāk labākas bildes, reizēm sliktākas. pirms bilžu pasūtīšanas, es gan mēdzu iziet cauri un daļai pielaboju kontrastus.
ir neilgu brīdi mēģināts canon ziepītis, bet ar to viņai sanāca kaut kā sūdīgāk (tas gan bija drusku zemākas cenu kategorijas, nekā Tava nosauktā - maksāja ~60Ls)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tikko_pamodos

from: [info]tikko_pamodos
date: Mar. 31., 2014 - 01:54 am
#

Nonācu pie Canon, bet problēma tāda, ka mazliet krutākajiem modeļiem, ap 200 eiro, ir skārienjutīgie ekrāni. Mammai nekas tāds nederēs, to zinu pavisam droši. Saki, ka ar apgūšanu neveicas? Lūk, man grūti saprast, kā sabalansēt to, ka viņai vajag maksimālu vienkāršumu ar daudzmaz jēdzīgu kvalitāti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Mar. 31., 2014 - 02:22 am
#

apgūšana jau no cilvēka atkarīga. mana mamma savlaik pati ņēmās ar bildēšanu un mājās pa naktīm attīstīja bildes, bet ar digitālajām tehnoloģijām tā arī nevar (negrib? baidās?) sadraudzēties.
ja tieši par markām, tad jā ar Sony viņai tiešām labāk sanāk nekā ar Canon - kāpēc tā, nezinu. man pašai tas Canon nepatika, cik nu es viņu rokā paturēju.
(manai mammai ir šobrīd 61, tas Somy viņai ir kādus gadus 5 vismaz)

varbūt var pameklēt guglē kaut ko pēc atslēgvārdiem "camera for senior" vai kamera, kurai ir vislabākā attēla kvalitāte auto režīmā?

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Mar. 31., 2014 - 02:28 am
#

p.s.
tas kanons bija apmēram šitāds http://www.salidzini.lv/i/canon_a3500_powershot
sonijs apmēram šitāds http://www.salidzini.lv/i/sony_dsc_w730s bet es negalvoju ka tieši šie konkrētie modeļi ir īstie. es vnk pēc vizuālā un aptuvenās cenu kategorijas šobrīd skatos.
ganjau, ka Tavā cenu kategorijā gan jau ir labāki canon ziepīši par šo te.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]diskurss
date: Apr. 11., 2014 - 08:45 am
#

par maksimālo vienkāršumu, kā jau rakstīju, travelzūmi, kā canon sx un sony hx, afaik nav kosmiskāk pārbāzti ar nesaprotamamākām funkcijām nekā lētākie ziepji, spēj uztaisīt labu bildi arī "muļķu režīmā" un, vismaz konkrētie manis minētie, ir bez tačskrīniem.

canon ixus'iem un sony wx'iem, kam tie tačskrīni ir, tie tur ir tāpēc, ka tie fočuki nevis vienkārši ir "mazliet krutāki" par kanona lēto a sēriju vai sony vēl lētāko galu, kur tačskrīnu nav, bet gan tāpēc, ka šie pozicionējas kā smukiņi spīzdīgi aparāti priekš foršiņām dūdiņām.

tačskrīni gan ir arī vienam otram travelzūmam, piemēram šim
http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-zs20-tz30-review
bet viņš tikuntā ir ārpus tava praisreindža, stresa nav

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]diskurss
date: Apr. 11., 2014 - 08:05 am
#

visā šajā cenu robā pārklājas divas klases - point and shoot aparāti un, kā nu viņus īsti sauc, travelzūmi, t.i. kaut kas jau drusciņ cienījamāks un tehniski spējīgāks, taču, nevajag baidīties, ne pārbāzts ar ūber prō fīčām un nelietojams lietotājam vienkāršajam.

pie pirmajiem pieder canon ixus un canon powershot a sērijas un sony w un wx sērijas, pie otrajiem - canon sx un sony h un hx sērijas.

"jebkurš Sony modelis ar burtu X" - ne gluži, tas x burts ir sekundārs, lielo klasi norāda pirmais burts. kaut arī, jā, hx tiešām ir krutāki par h, un wx par w, nebūs patiesi apgalvot, ka wx ir krutāki par h.

"Pievienojos par Sony šajā cenu kategorijā ( ap 200 eiro). Ja ap 100 eiro, tad kaut ko no Canon vai Olympus." - ap 200 ir gan sony wx, gan canon sx, un sanāk, ka tu iesaki viena ražotāja zemākas klases aparātu pret cita ražotāja augstākas klases aparātu par tādu pašu cenu, kas ir nepareizi.

vārdusakot, iespējams, labākie šobrīd latvijā pie 200 eur nopērkamie ziepji ir canon sx260hs un sx270hs. sx240hs ir tieši tāds pats kā sx260hs mīnus gps (ko tavai mammai, visticamāk, īsti nevajag), bet cenā arī lētāks viņš nav, un kāpēc maksāt tikpat un dabūt mazāk? lai jau tas gps tur ir - arī mazmazbērni pēc piecdesmit gadiem varēs ikvienas lauku ainavas jēpega exif datos uzzināt, kur tā ainava bildēta :)
sx270hs un sx280hs ir par 260/240 tuč jaunāki modeļi, it kā nav neko revolucionāri labāki, bet sliktāki arī protams nē. 270 ir bez gps, un vienā cenā ar 260; 280 ir gps un, agdievz, wifi, un viņš ir drusku dārgāks.

no sony, 260tajam canonam blakus liekams ir hx20v, bet tie ir 250 eur vs kanona 170eur. svaigāks sony hx, hx50v, ir jau 300eur.

nevienam no šiem visiem nav tačskrīna.

parametri:

http://www.dpreview.com/products/Sony/compacts/sony_dschx20v
http://www.dpreview.com/products/Sony/compacts/sony_dschx50v

http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sx260hs
http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sx270hs
http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sx280hs

šiem ir arī, lūk, apraksti, jaunākajiem brāļiem [vēl] nav:

http://www.dpreview.com/reviews/canon-powershot-sx260-hs
http://www.dpreview.com/reviews/sony-cybershot-dsc-HX20v

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]leonora
date: Mar. 30., 2014 - 09:06 pm
#

man jau apm. četrus gadus kalpo šis te
http://www.salidzini.lv/search.php?q=Canon+Digital+IXUS+95+IS
kad pirku, maksāja vairāk (man šķiet, kādi 160 eiro, precīzi neatceros), bet tehnoloģiskā progresa rezultātā kļuvis lētāks.
šo četru gadu laikā tehniskas problēmas nav radušās, bilžu kvalitāte aprakstītajiem nolūkiem, manuprāt, būtu pilnīgi apmierinoša. izmantoju atmiņas karti, vadu bilžu pārkopēšanai neesmu izmantojusi, bet tāda opcija ir.
man joprojām šķiet ļoti ok aparāts.

Atbildēt