Apr. 11., 2014 | 08:05 am
No:: diskurss

visā šajā cenu robā pārklājas divas klases - point and shoot aparāti un, kā nu viņus īsti sauc, travelzūmi, t.i. kaut kas jau drusciņ cienījamāks un tehniski spējīgāks, taču, nevajag baidīties, ne pārbāzts ar ūber prō fīčām un nelietojams lietotājam vienkāršajam.

pie pirmajiem pieder canon ixus un canon powershot a sērijas un sony w un wx sērijas, pie otrajiem - canon sx un sony h un hx sērijas.

"jebkurš Sony modelis ar burtu X" - ne gluži, tas x burts ir sekundārs, lielo klasi norāda pirmais burts. kaut arī, jā, hx tiešām ir krutāki par h, un wx par w, nebūs patiesi apgalvot, ka wx ir krutāki par h.

"Pievienojos par Sony šajā cenu kategorijā ( ap 200 eiro). Ja ap 100 eiro, tad kaut ko no Canon vai Olympus." - ap 200 ir gan sony wx, gan canon sx, un sanāk, ka tu iesaki viena ražotāja zemākas klases aparātu pret cita ražotāja augstākas klases aparātu par tādu pašu cenu, kas ir nepareizi.

vārdusakot, iespējams, labākie šobrīd latvijā pie 200 eur nopērkamie ziepji ir canon sx260hs un sx270hs. sx240hs ir tieši tāds pats kā sx260hs mīnus gps (ko tavai mammai, visticamāk, īsti nevajag), bet cenā arī lētāks viņš nav, un kāpēc maksāt tikpat un dabūt mazāk? lai jau tas gps tur ir - arī mazmazbērni pēc piecdesmit gadiem varēs ikvienas lauku ainavas jēpega exif datos uzzināt, kur tā ainava bildēta :)
sx270hs un sx280hs ir par 260/240 tuč jaunāki modeļi, it kā nav neko revolucionāri labāki, bet sliktāki arī protams nē. 270 ir bez gps, un vienā cenā ar 260; 280 ir gps un, agdievz, wifi, un viņš ir drusku dārgāks.

no sony, 260tajam canonam blakus liekams ir hx20v, bet tie ir 250 eur vs kanona 170eur. svaigāks sony hx, hx50v, ir jau 300eur.

nevienam no šiem visiem nav tačskrīna.

parametri:

http://www.dpreview.com/products/Sony/compacts/sony_dschx20v
http://www.dpreview.com/products/Sony/compacts/sony_dschx50v

http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sx260hs
http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sx270hs
http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sx280hs

šiem ir arī, lūk, apraksti, jaunākajiem brāļiem [vēl] nav:

http://www.dpreview.com/reviews/canon-powershot-sx260-hs
http://www.dpreview.com/reviews/sony-cybershot-dsc-HX20v

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: