pajautaa

fotoaparāts mammai

« previous entry | next entry »
Mar. 30., 2014 | 07:54 pm
posted by: tikko_pamodos in pajautaa

Gribu mammai (60 gadi) dzimšanas dienā uzdāvināt fotoaparātu (izpētīju interneta veikalu piedāvājumus, tagad vēršos pēc padoma pie jums): kurš no mazajiem digitālajiem fotoaparātiem, jūsuprāt, būtu ar vislabāko kvalitāti atbilstoši cenai 100 līdz 200 eiro? Tā, lai var kādu puķi dārzā noknipsēt un mazbērnus vasarā, ziemā pabildēt, kādu lauku ainavu - neko sarežģītu, bet lai bilde pēc tam attīstot ir gana smuka, krāsas feinas un arī cilvēkam gados un bez priekšzināšanām šajā jomā viss labi sanāktu? Dažiem digitālajiem aparātiem ir tāda pretīga zili pelēcīga nokrāsa visiem kadriem, kā no tā izvairīties un kam galu galā pievērst uzmanību, pērkot to aparātu? Paldies par labiem ieteikumiem un turpināsim iepriecināt savas mammas.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

tikko_pamodos

from: [info]tikko_pamodos
date: Mar. 31., 2014 - 01:54 am
#

Nonācu pie Canon, bet problēma tāda, ka mazliet krutākajiem modeļiem, ap 200 eiro, ir skārienjutīgie ekrāni. Mammai nekas tāds nederēs, to zinu pavisam droši. Saki, ka ar apgūšanu neveicas? Lūk, man grūti saprast, kā sabalansēt to, ka viņai vajag maksimālu vienkāršumu ar daudzmaz jēdzīgu kvalitāti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Mar. 31., 2014 - 02:22 am
#

apgūšana jau no cilvēka atkarīga. mana mamma savlaik pati ņēmās ar bildēšanu un mājās pa naktīm attīstīja bildes, bet ar digitālajām tehnoloģijām tā arī nevar (negrib? baidās?) sadraudzēties.
ja tieši par markām, tad jā ar Sony viņai tiešām labāk sanāk nekā ar Canon - kāpēc tā, nezinu. man pašai tas Canon nepatika, cik nu es viņu rokā paturēju.
(manai mammai ir šobrīd 61, tas Somy viņai ir kādus gadus 5 vismaz)

varbūt var pameklēt guglē kaut ko pēc atslēgvārdiem "camera for senior" vai kamera, kurai ir vislabākā attēla kvalitāte auto režīmā?

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Mar. 31., 2014 - 02:28 am
#

p.s.
tas kanons bija apmēram šitāds http://www.salidzini.lv/i/canon_a3500_powershot
sonijs apmēram šitāds http://www.salidzini.lv/i/sony_dsc_w730s bet es negalvoju ka tieši šie konkrētie modeļi ir īstie. es vnk pēc vizuālā un aptuvenās cenu kategorijas šobrīd skatos.
ganjau, ka Tavā cenu kategorijā gan jau ir labāki canon ziepīši par šo te.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]diskurss
date: Apr. 11., 2014 - 08:45 am
#

par maksimālo vienkāršumu, kā jau rakstīju, travelzūmi, kā canon sx un sony hx, afaik nav kosmiskāk pārbāzti ar nesaprotamamākām funkcijām nekā lētākie ziepji, spēj uztaisīt labu bildi arī "muļķu režīmā" un, vismaz konkrētie manis minētie, ir bez tačskrīniem.

canon ixus'iem un sony wx'iem, kam tie tačskrīni ir, tie tur ir tāpēc, ka tie fočuki nevis vienkārši ir "mazliet krutāki" par kanona lēto a sēriju vai sony vēl lētāko galu, kur tačskrīnu nav, bet gan tāpēc, ka šie pozicionējas kā smukiņi spīzdīgi aparāti priekš foršiņām dūdiņām.

tačskrīni gan ir arī vienam otram travelzūmam, piemēram šim
http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-zs20-tz30-review
bet viņš tikuntā ir ārpus tava praisreindža, stresa nav

Atbildēt | Iepriekšējais