Kafijas gatavotājs

« previous entry | next entry »
Feb. 4., 2014 | 12:47 am
posted by: malafemmina in pajautaa

Ja Tu, kafiju lietojošais vai pārzinošais cibiņ, zini, kā šo trauku/iekārtu/aparātu (http://www.conranshop.co.uk/conrancatalog/product/xlarge/global/images/main/250221.png) pareizi saukt latviski, lūdzu, bagātini manu vārdu krājumu! Espreso vārāmais, mokas aparāts...? Grazie mille jau iepriekš!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Feb. 4., 2014 - 09:32 am
#

Mēs saucam par espresso kanniņu.

Atbildēt | Diskusija


watt

from: [info]watt
date: Feb. 4., 2014 - 10:11 am
#

bet kāds tur sakars ar "espresso"?

Espresso (/ɛˈspɹɛsəʊ/ italian: /eˈsprɛsso/) is coffee brewed by forcing a small amount of nearly boiling water under pressure through finely ground coffee beans.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Feb. 4., 2014 - 10:34 am
#

tapēc, ka tieši tas ir tas, kas tajā kanniņā notiek. :) apakšā ir ūdens, vidū konteiners, kur sapresēta kapija un augšā beigās nonāk galarezultāts. vārot ūdens spiežas cauri kapijai un līst augšējā konteinerī. ;) Espreso kanna. Lūdzu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mākonis debesīs

+1

from: [info]negaisiic
date: Feb. 4., 2014 - 11:08 am
#

Tieši tā!
Man šitāda arī reiz bija, bet tad apnika ņemšanās ar tiem biezumiem pēc tam, tāpēc atmetu visai nodarbei ar roku!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zetinja Tresor

Re: +1

from: [info]zetinja
date: Feb. 4., 2014 - 11:10 am
#

Mēs kapiju nedzeram, izmantojam tikai, kad vajag kafijas garšu kaut kādiem saldajiem un kūkām. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

Re: +1

from: [info]zetinja
date: Feb. 4., 2014 - 12:03 pm
#

eee, paskat kā tomēr, mazliet nianses:

However, the maximum pressure for coffee extraction that can be achieved with a Moka pot is 1.5 bar[citation needed]. According to the Italian Espresso National Institute and the Specialty Coffee Association of America, an espresso must be made using a precise extraction pressure of 9 bar.[10][11] So, while a Moka coffee pot can produce a crema similar to espressos, different equipment is required to make a true espresso.

process ir tas pats, tikai spiediens atšķiras. Mūžu dzīvo, mūžu mācies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: +1

from: [info]malafemmina
date: Feb. 4., 2014 - 01:41 pm
#

Dikti smalki :) Es laikam tomēr pieskaitīšu espresso, jo, ja jau wikipedia itāļu versija to galaproduktu sauc par caffe, kas viņiem principā nozīmē espresso, tad man būs gana labi :)

Atbildēt | Iepriekšējais