pajautaa

Lēta grīda

« previous entry | next entry »
Jan. 24., 2014 | 11:57 am
posted by: pichshsh in pajautaa

Hei! Jaunajā dzīvoklī divās istabās betona grīdas. Gribam atrast lētāko variantu, kā to apklāt (izņemot linoleju, jo tādu guļamistabā negribas, ja vien tas nav "dabiskais" linolejs, kurš gan esot diezgan dārgs). Lamināts, paklājs, kas cits?? Jauns, lietots? Kur? Paldies! :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 24., 2014 - 12:04 pm
#

Lamināti un paklāji ir tikpat indīgi ķīmisko izgarojumu ziņā kā linolejs

Atbildēt | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jan. 24., 2014 - 12:11 pm
#

Kādreiz bija tāds oldskūlīgs grīdas segums kā preskartons. :) Tas varētu derēt šādā gadījumā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]adinkra
date: Jan. 24., 2014 - 12:37 pm
#

Ir joprojām, depo redzēju, diemžēl, cenu neapskatījos. Bet piedabūt šo pie betona grīdas, lai puslīdz norm izskatās, laikam nav tā vērts. Kkāda līme (nedībeļosi tak), tāpat ja ne grunts, tad vismaz krāsa, kopā salasīsies kapeika.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jan. 24., 2014 - 12:43 pm
#

Nu jā, viņu vēl, iespējams, ir vērts pameklēt kaut kādā bāzītē, tur būtu jābūt arī zem Depo cenas. Atceros, ka kaut kad pirms gadiem desmit ar vecākiem braucām pirkt viņu Bolderājā kaut kādā Latvijas Finiera angārā, kurš bija pilns ar finieri un preskartonu. :D

Ā, un ir bišķi čakars ar trasportēšanu :D

Par to piestiprināšanu taisnība, bet nu mož dziļā grunts + kaut kāda līme varētu derēt, lai gan neko kruti jau tas neizklausās.

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jan. 24., 2014 - 01:31 pm
#

Pastāsti vairāk par tiem indīgajiem, ķīmiskajiem izgarojumiem. Pirmo reizi dzirdu kko tādu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 24., 2014 - 02:44 pm
#

par paklājiem
Carpets and carpet fibres are treated with a variety of different substances in order to achieve the desired qualities. These may include treatments to increase stain resistance, moth proofing, antistatic and antimicrobial properties. The chemicals used have a wide impact on the environment throughout their lifecycle. They also impact on the health of the workers making and installing the product and may contribute towards aggravating asthma and other respiratory problems.
Chemicals in new carpets and carpet backing are known to 'off-gas' (release toxic fumes into the air). Emissions are linked to old carpets as well as new - in fact old carpets may be worse. Carpet acts like a sponge and a filter for air borne particles, pollutants, dust mites, mould and animal dander.


PVC grīdas
PVC creates environmental hazards throughout its lifecycle, mostly because of its main constituent chlorine, which can lead to the creation of dioxin when it is manufactured, or burned in incinerators. Because PVC products are difficult to recycle they present a growing and costly waste problem.

PVC flooring also contains a number of additives in large quantities, some of which are also toxic. In particular, the softeners known as phthalates can leak out of PVC floors when they are washed or can be emitted into the air and attach to dust. Other hazardous additives used in PVC floors are chlorinated paraffins and tributyl tin. All of these are listed internationally as chemicals for priority action for elimination. There is some evidence that has linked phthalates in PVC flooring to the development of asthma

Formaldehyde and other toxic substances are used in the manufacture of laminate flooring. The World Health Organization suggested cap for formaldehyde emissions rests at 0.042 ppm; formaldehyde emissions released by laminate flooring can exceed 0.1 ppm.

http://www.healthyflooring.org/alternatives.html
http://toxicfreekidsblog.org/category/going_toxic_free/insideyour_home/flooring/
http://www.healthystuff.org/findings.101910.flooringwallpaper.php
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/09/26/phthalates-in-floors-affect-childrens-health.aspx

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 24., 2014 - 07:53 pm
#

Dzīve vispār ir kaitīga. Visi mirst. Visi!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 24., 2014 - 08:10 pm
#

Jā, jau, jā. No visa kaitīgā nav iespējams izvairīties, bet nedaudz pievēršot uzmanību var tomēr mazliet samazināt uzņemto sūdu daudzumu un iespējams uzlabot dzīves kvalitāti.

Atbildēt | Iepriekšējais


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jan. 24., 2014 - 12:10 pm
#

Nu aizbrauc uz Depo un apskaties, cik kas maksā. Pirms tam izmēri istabas un pieraksti izmērus.

Pirms gadiem pieciem es lētāko laminātu pirku par kaut kādiem laikam 3,5Ls kvadrātmetrā vai kaut kā tā. Nez, vai kaut kas ir mainījies. Paklājs maksā sākot no 4Ls kvadrātmetrā.

Ja gribi, lai tas viss izskatās kaut cik normāli, atceries, ka visticamāk vajadzēs arī grīdlīstes.

Ņem vērā to, ka, lai uzklātu laminātu, tai grīdai apakšā ir jābūt gludai - bez bedrēm vai kaut kādiem pampakiem. Pretējā gadījumā viņš staigās, ļurkāsies un tiks lauzts savienojuma vietās.

Paklājs atkal tirgojas konkrētā platumā un laikam ir jāpērk arī pilni metri vai pusmetri, līdz ar to ir jāierēķina, cik konkrētajā gadījumā sanāks pārpalikumu. Laminātam to jebkurā gadījumā būs daudz mazāk.

Atbildēt | Diskusija


pichshsh

from: [info]pichshsh
date: Jan. 24., 2014 - 12:11 pm
#

Paldies par info! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


es pats personīgs

from: [info]maigs
date: Jan. 24., 2014 - 12:23 pm
#

nezināšu īsto latvisko terminu, bet ir ta saucamās epoksīda (varbūt sveķ-veidīgas), kuru slāni tu uzlej pa virsu betonam nelielā 5mm slāni pa visu platību. caurspīdīgas ar toni un viskaut kādas citas dizaina iespējas (man tīk caurspīdīgās, jo patīk dabisko betona nobružājienu cauri redzēt). un tad istabā kā akcentu var tam pa virsu kādu feinu tepiķi uzlikt. nu apmēram šitā tad tas izskatīsies -->
http://www.onekindesign.com/wp-content/uploads/2012/11/Railway-Cottage-06-1-Kind-Design.jpg vai šitā
http://www.remodelista.com/files/img/sub/uimg/08-2012/luiz-felipe-andrade-sao-paulo-07-jpeg.jpg

nu re kur tāda grīda -->
http://epoxyfloorcoatings.in/slg-epoxy-floor-coatings/1532.png
zem tā apoksīda (ja caurspīdīgs) var protams arī visādu mākslu taisī-->
http://www.chinakingstone.com/wp-content/uploads/2012/10/Epoxy-flooring.jpg
nu kaut kā tā, ideja skaidra.
un jā, visu var izdarīt pats

Atbildēt | Diskusija


from: [info]safe
date: Jan. 24., 2014 - 12:26 pm
#

nav ļoti auksta grīda visu laiku?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


es pats personīgs

from: [info]maigs
date: Jan. 24., 2014 - 12:58 pm
#

nu ko nozīmē auksta? atkarājas no mājas, kur dzīvo, celtnes konstrukcijas, āra apstākļiem un stuff. principā ir (tāpēc šo variantu piekopj dizaina mīļotāji it īpaši ja ir apsildāmās grīdas). tāpēc es iesaku, ja nav apsildāmās grīdas ieklāt feinu rakstu tepiķi vietā kur apgrozies istabā (jo tu nesēdi statiski "pa visu istabu"). ziemā zeķēs vajadzēs staigāt, bet no otras puses, pierod ātri un samazina arī apkures izmaksas, jo pierodi, pie vēsākām telpām, ja patīk taupīt naudu. nav jau tā ka kājas pie zemes daudz dzīvoklī ir.. statiski.

Atbildēt | Iepriekšējais


pichshsh

from: [info]pichshsh
date: Jan. 24., 2014 - 12:26 pm
#

Paldies par izsmeļošo atbildi! Man vieni draugi virtuvē darīja tā, ka salīmēja tur vecas avīzes, kurām pa virsu lika laku vai varbūt arī kaut ko šitādu sveķveidīgu. Virtuvē izskatījās smuki, bet es neesmu drošs par padomju laika betonu guļamistabā... :).

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]adinkra
date: Jan. 24., 2014 - 12:43 pm
#

Cik tāds epoksīds izmaksā, nezini? Baigi labā štelle izskatās esam, bet netā atrodu tikai kā labāk uzklāt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


es pats personīgs

from: [info]maigs
date: Jan. 24., 2014 - 01:02 pm
#

štelle riktīgi labā. man nenormāli griež, jo visi šitie lamināta varianti baigi piegriežas (lētais gals) ala koks, kas nav koks. atkarājas cik slāņus klāj un cik gludu virsmu grib (betons pēc dabas negluds ieklāts, ja grib ideāli gludu grīdu dabūt, klājamajs epoksīda slānis būs biezāks). es varu rīt pajautāt kolēģim, kura dzīvoklī šito uztaisījām paši savām rokām, jo tagad no galvas izkrītīs, gūglē variantos do-it-yourself arī klusē. lētāk par kvalitatīvu parketu un dāŗgā gala laminātu toč ir

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]krusts
date: Jan. 24., 2014 - 12:53 pm
#

Iesaku ņemt vajadzīgā garumā parasta lēta 'biroju' paklāja rulli. Ja jātaupa nauda, gar sienām var arī nelikt pāri grīdlīstes, bet arī tas nav dārgi. Vajadzēs tikai kaut ko pārlaist pāri salaiduma līnijām istabas vidū, lai pašam kājas neķeras, ja ruļļa platums nenosedz visu telpu.

Turklāt mūzika istabā ar kaut vai pusmīkstu paklāju uz grīdas noteikti skanēs foršāk nekā ar laminātiem un pārējiem variantiem.

Atbildēt | Diskusija


pichshsh

from: [info]pichshsh
date: Jan. 24., 2014 - 12:54 pm
#

Tas ir labs arguments. :)
Kur tādus ruļļus meklēt? Arī Depo?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]krusts
date: Jan. 24., 2014 - 01:00 pm
#

Nezinu, vai varbūt ir arī kādi specializētāki veikali ar izvērstāku izvēli, bet parastajos depo, krūzās un kuršos noteikti arī kaut kam vajadzētu atrasties.

Atbildēt | Iepriekšējais


tjigra

from: [info]tjigra
date: Jan. 24., 2014 - 01:09 pm
#

Ir Depo, platie uz metriem pārdodas, cik nu tur tā izvēle..

Atbildēt | Iepriekšējais


nausee

from: [info]nausee
date: Jan. 24., 2014 - 02:41 pm
#

Mēs arī pirkām Depo paklāju uz metriem, cik atminos, bija mazāk kā 4LVL kvadrātmetrā - sanāca uz vidēja izmēra viesistabu (kādi ~ divdesmit kvadrātmetri) ap 70-80 latu izmaksas. Ja pa paklāju regulāri nestumdīsi pasmagas mēbeles, tad būs Ok. Bet viņi izgrieza tiešām tādus mērus, kā prasījām, tur nav jāņem vairāk ne garumā, ne platumā (izņemot, protams, ar rezervi uzreiz pierēķinam paši, ja nu kāda ķēpa sanāk vai kaut kut jāpiestiķē u.tml.).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pichshsh

from: [info]pichshsh
date: Jan. 24., 2014 - 02:44 pm
#

Paldies, will check out!

Atbildēt | Iepriekšējais