Deserta nosaukums

« previous entry | next entry »
Aug. 5., 2013 | 05:54 pm
posted by: digna in pajautaa

Helou, gardēži,
kā saucās tas deserts, kam pamatā saldais krējums un olas un ir karameles vāciņš, to gatavo krāsnī mazos trauciņos? Gribu precizēt recepti, abet nevaru, jo neatceros nosaukumu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

while the limousines wait in the street

from: [info]up
date: Aug. 5., 2013 - 06:04 pm
#

creme brûlée

Atbildēt | Diskusija


from: [info]digna
date: Aug. 5., 2013 - 06:29 pm
#

Nea, krembrulē ir pavisam cita garša, tas pats par sevi ir karameļu krēms.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


crescendo

from: [info]crescendo
date: Aug. 5., 2013 - 07:17 pm
#

Pareizi taisīts galīgi nē, bet gadās, kad kaut kā uztaisa karameļu garšas krēmu un saka, ka 'creme brulee'.. nu un tur esencītes visādas ar 'creme brule'garšu arī būs karameļu... Normāls creme brulē ir olu krēms ar vaniļu, kam virsū uzber cukuru un tad to cukuru sadedzina karamelē. Iekšā tur karameles gaŗsas nav.

Bet ja negribi akurāti pa franču gaumei un ķeskāšanās ar dziļo pannu, kurā lej ūdeni, liek trauciņus un liek cepeškrāsnī, tad vienkāršāks variants ar ūdens peldi uz plīts (ja indukcija, tad bez peldes, vienkārši zemā režīmā) ir creme catalana - te ir viens (gan nedaudz paviršs) receptes apraksts ar par un ap http://laylita.com/recipes/2009/03/19/crema-catalana/ .

Un svilināt cukuru karameles vāciņam var cepeškrāsnī grila režīmā pie augšas. Divreiz īsāku laiku, nekā liekas.

Atbildēt | Iepriekšējais


andalusia

from: [info]andalusia
date: Aug. 5., 2013 - 07:15 pm
#

panna cotta?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]chaika
date: Aug. 5., 2013 - 07:35 pm
#

noteikti!

Atbildēt | Iepriekšējais


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Aug. 5., 2013 - 07:17 pm
#

flāns

Atbildēt