crescendo

Aug. 5., 2013 | 07:17 pm
No:: crescendo

Pareizi taisīts galīgi nē, bet gadās, kad kaut kā uztaisa karameļu garšas krēmu un saka, ka 'creme brulee'.. nu un tur esencītes visādas ar 'creme brule'garšu arī būs karameļu... Normāls creme brulē ir olu krēms ar vaniļu, kam virsū uzber cukuru un tad to cukuru sadedzina karamelē. Iekšā tur karameles gaŗsas nav.

Bet ja negribi akurāti pa franču gaumei un ķeskāšanās ar dziļo pannu, kurā lej ūdeni, liek trauciņus un liek cepeškrāsnī, tad vienkāršāks variants ar ūdens peldi uz plīts (ja indukcija, tad bez peldes, vienkārši zemā režīmā) ir creme catalana - te ir viens (gan nedaudz paviršs) receptes apraksts ar par un ap http://laylita.com/recipes/2009/03/19/crema-catalana/ .

Un svilināt cukuru karameles vāciņam var cepeškrāsnī grila režīmā pie augšas. Divreiz īsāku laiku, nekā liekas.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: